Antena 3 CNN Politică Ruşanu: Audierea mea are legătură cu Traian Băsescu

Ruşanu: Audierea mea are legătură cu Traian Băsescu

Ruşanu: Audierea mea are legătură cu Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Feb 2014   •   12:00

Şeful ASF, Dan Radu Ruşanu, a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că audierile în cazul său au legătură directă cu preşedintele Traian Băsescu.

Radu Ruşanu susţine, după o discuţie de mai bine de două ore cu procurorii, că şeful statului îl apără pe patronul Astra Asigurări, Dan Adamescu.

Şeful ASF a spus că a fost audiat în legătură cu OUG 93/2013 de modificare a componenţei Consiliului ASF de la 11 la 9 membri.

 
"Ceea ce am spus acolo vă spun şi dvs. Toţi cei nouă membri îndeplineau condiţiile de studii, vechime şi incompatibilităţi cu membrii Parlamentului şi, de asemenea, toate acestea erau date în urma discuţiilor avute cu misiunea Fondului Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene, care ne-a solicitat în mod expres modificarea numărului de membri ai Consiliului de la 11 la 9 şi respectarea cu stricteţe a condiţiilor din lege privind experienţa, vechimea şi în special incompatibilitatea cu membrii Parlamentului", a afirmat Ruşanu.
 
"Eu cred că are legătură mai multă cu Astra decât cu OUG, pentru că aţi văzut şi dvs. o declaraţie a domnului preşedinte Băsescu în care spune că de acţiunea nejustificată la Astra va trebui să răspundă conducerea incompetentă a ASF. Vom vedea peste două, trei, patru săptămâni dacă acţiunea incompetenţilor de la ASF a fost nejustificată vizavi de Astra sau domnul preşedinte Băsescu probabil că a conchis că această acţiune este nejustificată ca să-şi apere pe prietenul dânsului Dan Adamescu", a mai susţinut şeful ASF.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Ruşanu, este urmărit penal de procurorii DNA pentru constituirea de grup infracţional şi abuz în serviciu, în dosarul în care a fost arestat şi afaceristul Ilie Carabulea. 

În dosarul "Carpatica", omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF faţă de societatea de asigurări.
 

×
Subiecte în articol: dan radu rusanu astra asigurari
Parteneri
Cutremur în România, luni dimineața! Seismul, resimțit în mai multe orașe
x close