Antena 3 CNN Politică Scandal în Senat pe moţiunea privind activitatea de la Transelectrica

Scandal în Senat pe moţiunea privind activitatea de la Transelectrica

Scandal în Senat pe moţiunea privind activitatea de la Transelectrica
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Iun 2015   •   20:05

Camera Deputaţilor a dezbătut moţiunea simplă depusă de PNL, privind activitatea de la Transelectrica. Moţiunea a dat naştere unei dispute între Sebastian Ghiţă şi Ludovic Orban. Ghiţă a fost acuzat atât în textul moţiunii cât şi de la tribuna Parlamentului că ar fi luat un contract preferenţial pentru o reţea de 5.000 de kilometri de fibră optică. Moţiunea va fi supusă votului în Camera Deputaţilor.

Liberalii l-au criticat pe ministrul Energiei, Mihai Tudose pentru situaţia de la Transelectrica şi i-au reproşat că asistă pasiv la neregulile de acolo. Liderii PNL i-au cerut ministrului să taie din salariile managerilor de la compania de stat.

PNL a cerut totodată o clarificare a contractului pe care compania de stat îl are cu una dintre companiile lui Sebastian Ghiţă, situaţie pentru care au depus moţiunea simplă. Deputaţii PSD i-au atacat pe liberali pentru modul în care şi-au susţinut cauza.

Social-democraţii au dat vina pe regimul Boc pentru găurile din sistemul energetic, dar si pentru situaţia precară în care se află şi Transelectrica. Liberalii au depus moţiunea simplă intitulată "PSD curentează banul public" luna trecută. Aceştia îl acuză pe Sebastian Ghiţă că ar fi luat un contract preferenţial pentru o reţea de 5 000 de kilometri de fibră optică. Documentul va fi supus votului deputaţilor.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close