Antena 3 CNN Politică Primarii au descins la Guvern. Robert Negoiță: Banii vor fi recuperați când va fi rectificarea bugetară

Primarii au descins la Guvern. Robert Negoiță: Banii vor fi recuperați când va fi rectificarea bugetară

Primarii au descins la Guvern. Robert Negoiță: Banii vor fi recuperați când va fi rectificarea bugetară
19 Iun 2019   •   17:31

Update: Robert Negoiță a făcut o scurtă declarație de presă după întâlnirea primarilor de la Guvern.

”Banii vor fi recuperați pe primele trei luni ale anului când va fi rectivificarea bugetară. Avem și angajamentul doamnei prim-ministru că va da un comunicat în acest sens. De asemenea, avem angajamentul premierului referitor la efectele ordonanței 114 care a făcut ca și contractele noastre pe partea de inviestiții să crească. A zis că va anaiza modalitatea de a ne compensa în vreun fel”, a zis Negoiță.

Știrea inițială: Este scandal pe bani între oficialii Guvernului şi primari. Eugen Teodorovici este  faţă în faţă cu primarii de oraşe şi comune, pe tema sumelor pe care le primesc autorităţile locale. Primarii de municipii refuză însă să stea de vorbă cu ministrul Finanţelor şi merg la Guvern să discute direct cu Viorica Dăncilă.

La ministerul Finanțelor au venit doar trei din patru structuri asociative. Edilii, respectiv 16 primari din toată țara din cadrul Asociației Municipiilor din România, au ales să se ducă la Guvern, unde inițial trebuia să aibă loc la ora 15:00 această întrevedere.

În paralel, la ministerul Finanțelor sunt reprezentanți ai Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Asociața Orașelor, Asociația Comunelor. Aici se vor dezbate nemulțumirile edililor.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close