Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: CSAT a aprobat proiectul de buget pentru domeniul securităţii naţionale

Klaus Iohannis: CSAT a aprobat proiectul de buget pentru domeniul securităţii naţionale

Klaus Iohannis: CSAT a aprobat proiectul de buget pentru domeniul securităţii naţionale
19 Dec 2018   •   13:35

Update: Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat proiectul de buget pentru domeniul securităţii naţionale şi Planul de înzestrare al Armatei 2019 - 2028, a anunţat Klaus Iohannis.

„Am analizat şi aprobat o serie de măsuri importante care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională. Prima chestiune este aprobarea Planului de înzestrare a Armatei pentru perioada 2019 -2028.  Obiectivul fundamental constă în dotarea structurii de forţă cu tehnică şi echipamente militare performante, compatibile cu echipamentele NATO. Avem 1.902 de militari români care vor participa la misiuni în afara ţării, cu 27 mai mult decât în 2018. Am aprobat şi propunerile de buget pentru domeniul securităţii naţionale”, a adăugat preşedintele, după ședința CSAT. 

Citește și: Klaus Iohannis: „Am aprobat o serie de măsuri importante care privesc apărarea țării și securitatea națională”

Update: Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost reluată, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a şedinţei, începută săptămâna trecută, se află subiecte referitoare la planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 - 2028, programul CSAT de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019.

Știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă se întâlnesc miercuri în ședința CSAT, unde ar trebui să se stabilească bugetele Serviciilor Secrete. 

Şedinţa a fost suspendată săptămâna trecută, după ce preşedintele şi reprezentanţii Guvernului nu s-au înţeles pe banii alocaţi Serviciilor.

Avizul CSAT este consultativ, dar obligatoriu, iar fără el nu se poate adopta bugetului pentru 2019.

În acest context, PSD l-a acuzat pe Klaus Iohannis că, prin suspendarea şedinţei trecute, a blocat adoptarea bugetului României la termen

Citește și: Săptămână decisivă pentru bugetul de anul viitor

 

×
Subiecte în articol: Iohannis Dancila CSAT sedinta Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close