Tăriceanu: Guvernul nu a făcut nici acum normele pentru amânarea plății chiriilor. PNL caută doar bani şi voturi

de Denisa Nedelcu    |    04 Aug 2020   •   11:57
Tăriceanu: Guvernul nu a făcut nici acum normele pentru amânarea plății chiriilor. PNL caută doar bani şi voturi Hepta

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, acuză Guvernul Orban, mai exact Ministerul de Finanţe, că nu a aprobat normele de aplicare a legii care permite amânarea plății chiriilor în perioada stării de urgență. 

Politicianul mai spune că "defectul" legii ar fi acela că nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziţie, "motiv pentru care dl Cîțu refuză să-i facă norme de aplicare".

"Din data de 21 mai a intrat în vigoare legea care permite amânarea plății chiriilor, dar nici acum Ministerul de Finanțe nu a făcut normele de aplicare. 

Tăriceanu: Această lege are un mare defect: ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție

Legea 62/2020, care permitea amânarea plății chiriilor în perioada stării de urgență, este o măsură care ar fi dat o gură de aer nu doar sutelor de mii de români care au intrat în șomaj tehnic sau și-au pierdut locul de muncă, dar și zecilor de companii mici care s-au aflat în imposibilitatea de a funcționa, dar ale căror chirii curgeau conform contractului.

Sigur, această lege are un mare defect, același pe care îl au și legea dublării alocațiilor pentru copii și cea a măririi pensiilor: ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție, motiv pentru care dl Cîțu refuză să-i facă norme de aplicare. 

"Politica guvernului PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează!"

Cam asta e politica guvernului PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi! Dacă ar fi rost de ceva voturi sau, și mai bine, de niște bănuți pentru partid, ne-am mai gândi!", a scris liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, marţi, pe pagina de Faceboook.

Parteneri
x close