x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Traian Băsescu, atac la premierul Dacian Cioloș: A fost tratat ca un copil de mingi la Berlin

de A.M.P   •   12 Ian 2016   •   16:52
Traian Băsescu, atac la premierul Dacian Cioloș: A fost tratat ca un copil de mingi la Berlin 482
Foto: http://gov.ro
Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Dacian Cioloş a fost tratat ''ca un copil de mingi'' de către cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în timpul vizitei efectuate la Berlin.

''Nu a fost o vizită oficială, a fost o vizită de lucru care nu a avut decât un singur obiectiv, ca doamna Merkel să-i spună domnului Cioloş poziţia Germaniei faţă de România'', a susţinut fostul şef de stat, citat de Mediafax.

Traian Băsescu a comentat afirmaţiile cancelarului german privind Schengen afirmând că România a ratat intrarea în acest spaţiu în anul 2012.

''În ceea ce priveşte afirmaţiile doamnei Merkel legate de Schengen, aş observa un aspect. Este vorba despre ceea ce datorăm USL-ului. România a ratat intrarea în Schengen în 2012! Vreau să fie foarte clar. Sunt documente ale UE care probează că se aprobase în Consiliul European discutarea intrării României la Consiliul JAI din octombrie 2012. Lovitura de stat aplicată de USL sub conducerea înţeleaptă a lui Crin Antonescu şi Victor Viorel Ponta a făcut ca România să iasă din traictoria intrării în Spaţiul Schengen'', a afirmat Băsescu.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi, la Berlin, după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Dacian Cioloş, că România a făcut eforturi în ceea ce priveşte apărarea graniţelor şi combaterea corupţiei, dar că aşteaptă raportul CE în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen.

Întrebată în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul Dacian Cioloş dacă România este pregătită să adere la spaţiul Schengen, Angela Merkel a declarat că proiectul Schengen este de foarte mare actualitate şi că este "corect" că Bucureştiul a făcut eforturi în ceea ce priveşte securizarea graniţelor, dar a precizat că aşteaptă următorul raport al Comisiei Europene privind corupţia.

''Cred că Schengen este un lucru foarte apreciat de cetăţeni şi un instrument pentru creşterea economică. Este corect că România a făcut foarte multe eforturi în apărarea graniţelor, aşteptăm însă următorul raport CE privind corupţia. Aşteptăm să vedem că în acest raport se regăsesc toate eforturile României de combatere a corupţiei astfel încât să adere la spaţiul Schengen", a declarat Merkel.

Cancelarul german a spus că există motive întemeiate să păstrăm libertatea de mişcare în cadrul spaţiului Schengen, iar pentru asta trebuie rezolvată problema migraţiei. Ea a mai precizat că actualele controale temporare instituite la graniţe sunt parte a acordului Schengen.


sati