x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX

Fii alături de noi!

Universitatea București: Îi vom retrage titlul de doctor lui Victor Ponta

de 20 Ian 2016   •   14:43
Universitatea București: Îi vom retrage titlul de doctor lui Victor Ponta 72
Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii astfel încât demnitarii acuzaţi de plagiat nu vor mai fi verificaţi de Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei, cazurile lor urmând să fie analizate, la fel ca toate tezele de doctorat, de universităţi, scria mediafax.ro, luni.

În ceea ce-l privește pe Victor Ponta, lucrurile par clare.

"În cazul lui Victor Ponta și în cazul Olguței Vasilescu, lucrurile sunt foarte simple din punctul de vedere al Comisiei de Etică. Dacă Universitatea are cadrul legal pentru a cere retragerea titlului de doctor, le va retrage titlul de doctor. Noi am analizat lucrările și am arătat deja că au plagiat”, spune profesorul Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică de la Universitatea din București, care așteaptă apariția actelor normative care să stabilească procedurile pentru retragerea titlurilor, anunță republica.ro.

Comisia a stabilit, încă din vara lui 2012, că Victor Ponta a copiat mai bine de o treime din lucrarea sa de doctorat  „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele”.

poza

Actualitate

Făcea asta în fiecare dimineață. Femeia a ajuns în stare critică la un spital din Iași

O femeie se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost transportata in stare foarte grava la spital. Medicii sunt sceptici in privinta sanselor sale de supravietuire si spun că, si daca va scapa cu viata, va ramane cu...

25 Oct 2016  •  00:28

poza

Show

O mai stii pe Mona Nicolici? Cum arata fosta prezentatoare la 10 ani de cand s-a retras din televiziune 

Prezentatoarea TV Mona Nicolici a parasit lumea televiziunii in urma cu 10 ani.  Fosta vedeta TV lucreaza acum pentru o mare companie si coordoneaza mai multe proiecte sociale derulate si finantate de...

24 Oct 2016  •  14:04

sati