Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Klaus Iohannis încalcă regulile constituționale. Ne îndreptăm spre un regim autoritar

Victor Ponta: Klaus Iohannis încalcă regulile constituționale. Ne îndreptăm spre un regim autoritar

Victor Ponta: Klaus Iohannis încalcă regulile constituționale. Ne îndreptăm spre un regim autoritar
19 Ian 2017   •   21:15

Fostul premier Victor Ponta crede că președintele Iohannis a încălcat Constituția, atunci când a venit la ședința de Guvern fără să fie invitat.

”Foarte clar si simplu :

1. Conform precederilor Constitutiei Presedintele Romaniei nu poate participa la sedinta de Guvern decat atunci cand sunt pe ordinea de zi subiecte de siguranta nationala ( ceea ce nu era cazul miercuri)
2. Presedintele Iohannis NU a fost invitat la sedinta de Premierul Grindeanu 
3. Dupa momentele in care Traian Basescu dadea buzna la Guvern si prezida sedintele la "invitatia" Premierului Boc nu s-a mai intamplat ca Presedintele Romaniei sa vina neinvitat la Guvern ( in 2012-2015 cu siguranta asa ceva ar fi fost imposibil pentru ca eu nu i-as fi permis sa intre in sala de sedinte!!!)

Cand Presedintele unei tari incalaca regulile constitutionale ( isi aroga atributii ale Guvernului, da ordine Parlamentului sau controleaza Justitia prin persoanel numite direct) fie este sanctionat imediat / fie ne indreptam spre un regim autoritar de genul "Statului Politienesc" pe care Romania l-a mai cunoscut in istoria sa !” scrie Victor Ponta pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Constitutie Victor Ponta
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close