Antena 3 CNN Actualitate A murit actorul Ilarion Ciobanu

A murit actorul Ilarion Ciobanu

A murit actorul Ilarion Ciobanu
07 Sep 2008   •   14:10

Actorul Ilarion Ciobanu s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la vârsta de 77 de ani. Familia vrea să-i respecte până în ultimul moment dorinţa de a nu intra în atenţia publică, astfel încât doar apropiaţii vor şti data şi locul înmormântării actorului.

Ilarion Ciobanu s-a născut pe 28 octombrie 1931, la Ciucur, în Tighina, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. A debutat pe marele ecran la 30 de ani, alături de Ion Besoiu şi Amza Pellea, în "Setea".

Au urmat apoi alte peste 60 de producţii, printre care "Iancu Jianu, haiducul", "Ecaterina Teodoroiu", "Profetul, aurul şi ardelenii", "Toate pânzele sus", "Pe aici nu se trece", "Nemuritorii", "Ultimul cartuş", "Cu mâinile curate", "Baltagul", "Răscoala" sau "Omul de lângă tine".

După 1989, Ilarion Ciobanu a mai jucat doar ocazional în câteva filme - "Tancul", "Ochii care nu se văd", "Terente - regele bălţilor" sau "Crucea de piatră". Foştii colegi de pe platourile de filmare îşi amintesc cu emoţie de cel care a fost Ilarion Ciobanu.

"Am jucat rugby împreună, încă dinainte de a deveni actor. Era o persoană foarte naturală, a jucat în mai multe filme decât oricare altul", a declarat Sergiu Nicolaescu.

Apropiaţii spun că, în ultimii ani, Ilarion Ciobanu s-a luptat cu o boală necruţătoare, cancerul faringian. Familia sa doreşte să păstreze discreţia în privinţa decesului cunoscutului artist, fiul său refuzând să dea detalii despre data şi locul unde va fi înmormântat Ilarion Ciobanu.

Ilarion Ciobanu în "Toate pânzele sus"



Antena3

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close