Antena 3 CNN Actualitate Aproape 10.000 de profesori au mărşăluit, nemulţumiţi de condiţiile de trai. Protestul s-a încheiat fără un răspuns concret

Aproape 10.000 de profesori au mărşăluit, nemulţumiţi de condiţiile de trai. Protestul s-a încheiat fără un răspuns concret

Aproape 10.000 de profesori au mărşăluit, nemulţumiţi de condiţiile de trai. Protestul s-a încheiat fără un răspuns concret
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Noi 2013   •   14:43
Aproape 10.000 de cadre didactice din Bucureşti şi din ţară au mărşăluit pe Calea Victoriei pâna la Palatul Parlamentului, după ce au scandat lozinci în faţa Guvernului, nemulţumiţi de nivelul de trai. Protestul profesorilor s-a încheiat însă fără un răspuns concret.
 
Principala revendicare a profesorilor este alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. Sindicaliştii au depus la Executiv un memoriu prin care cer respectarea programului de guvernare.
 
Dacă nu le vor fi ascultate revendicările, profesorii sunt hotărâţi să intre în grevă generală.
 


Update 15.48 - 
Ponta promite bani pentru profesori: Vor fi creşteri salariale substanţiale

Update 14.15
- Protestul organizat miercuri în Capitală de cei aproape 10.000 de profesori de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) s-a încheiat în jurul orei 14, în Piaţa Constituţiei, nefiind înregistrate incidente.

Preşedintele FSLI a spus că a fost primit de ministrul Educaţiei, căruia i-a spus păsurile profesorilor, dar protestatarii nu au plecat de acolo cu un răspuns concret.
 
Cadrele didactice aşteaptă decizia întregului guvern, deoarece banii pentru educaţie nu îi dă ministrul de resort, ci acesta nu face decât să împartă sumele primite de la bugetul de stat.
 
La protest s-au adunat miercuri dimineaţă, în Piaţa Victoriei, dascăli din Capitală şi din numeroase judeţe, care au venit cu fluiere, steaguri şi pancarte cu mesaje printre care "Fără şcoală = popor analfabet" şi "Respectaţi resursa umană din educaţie sau va pleca".
 
Unul dintre profesori, îmbrăcat ca un cerşetor, a avut un banner pe care scria "Murim noi, muriţi şi voi".
 
Manifestanţii au scandat "Solidaritate!", "Grevă generală!", "Fără educaţie, moare orice naţie", "Şase la sută!" şi "Legea respectaţi, 6 alocaţi", dar şi împotriva Guvernului - "Guvernul USL e la fel ca PDL", "Mincinoşii!" şi "Jos guvernul mincinos!".

 
 
 


 

×
Subiecte în articol: profesori FSLI
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close