Antena 3 CNN Actualitate ASPA interzice adopţiile de câini fără stăpân în cazul celor care îi abandonează

ASPA interzice adopţiile de câini fără stăpân în cazul celor care îi abandonează

ASPA interzice adopţiile de câini fără stăpân în cazul celor care îi abandonează
de S.T.    |    21 Mar 2014   •   20:35

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a întocmit o listă neagră cu ONG-urile şi persoanele fizice care nu vor mai avea voie să adopte câini din adăposturile municipalităţii, începând de luni.

"Ne vedem obligaţi să limităm adoptarea, dată fiind situaţia constatată încă odată ieri și anchetele în derulare făcute de ASPA, să apelăm la limitarea şi, în parte, la interzicerea adopţiilor, în cazurile în care am constatat sau sunt anchete în curs cu probe, în ceea ce înseamnă ori declaraţie, ori abandonul", a afirmat Răzvan Băncescu.

El a precizat că această listă pe care ASPA o are în lucru este un efect al faptului că s-a constatat brusc o creştere a adopţiilor pe fondul anunţului privind eutanasierea.

"Lista o avem în lucru de la începutul acestei săptămâni, pentru că noi am avut brusc o creştere a adopţiilor după ce am anunţat eutanasierea. Creştere care parţial părea justificată, dar din punct de vedere operaţional părea imposibil, şi am constatat că nu toţi ajung la aceeaşi adresă, se transportă dintr-un loc în altul, unii sunt abandonaţi, alţii sunt mutaţi în adăposturi ilegale, încercând să li se piardă urma", a explicat Băncescu.

Potrivit oficialului ASPA, până în prezent au fost eutanasiaţi 2.000 de câini, au fost prinşi 10.000, adoptaţi aproape 6.000, iar "în momentul acesta se discută de peste 40.000 de câini aflaţi pe stradă".

×
Subiecte în articol: caini fara stapan caini maidanezi
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close