Antena 3 CNN Actualitate Averile candidaţilor la alegerile prezidenţiale: Cristian Diaconescu, Mihai Răzvan Ungureanu şi Cătălin Predoiu

Averile candidaţilor la alegerile prezidenţiale: Cristian Diaconescu, Mihai Răzvan Ungureanu şi Cătălin Predoiu

Averile candidaţilor la alegerile prezidenţiale: Cristian Diaconescu, Mihai Răzvan Ungureanu şi Cătălin Predoiu
17 Iun 2014   •   22:43
Toţi cei trei politicieni care se visează la Palatul Cotroceni nu sunt nici pe departe, aşa cum se arată în declaraţiile lor de avere, nişte simpli bugetari.

Cătălin Predoiu, fost ministru al Juştiţiei în Guvernul PDL Băsescu-Boc, deţine împreună cu soţia două terenuri în comuna Voluntari şi o casă în aceeaşi localitate. Conform declaraţiei de avere din 2011, deţine bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 70.000 de euro. În conturi, Predoiu avea peste 40.000 de lei şi mai avea de încasat de la fosta asociată aproape jumătate de milion de euro după vânzarea casei de avocatură.

Mihai Răzvan Ungureanu, premier pentru 70 de zile după căderea Guvernului Boc şi fost şef al SIE. Conform declaraţiei de avere din 2012, deţine împreună cu soţia trei terenuri ce însumau peste 25.000 de metri pătraţi. Familia Ungureanu mai are un apartament în Iaşi şi o casă în Ilfov. Cei doi mai au depozite în bănci de peste 17.000 de euro şi aproape 40.000 de lei.

Soţia fostului premier a încasat, între 2009 şi 2011, nu mai puţin de 170.000 de euro de la compania OMV-Petrom pentru prestarea de servicii medicale.

Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiţiei şi fost consilier prezidenţial, deţine 3.000 de mp de teren în Argeş şi în Bucureşti. Mai are două case, una în Bucureşti şi alta în Argeş, precum şi două apartamente în Capitală. Mai deţine şi tablouri ce valorează 6.000 de euro. În bănci, Diaconescu are sume ce depăşesc 70.000 RON şi 4.000 de dolari.

Informaţiile au fost prezentate în emisiunea
Sinteza Zilei.

 

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close