Antena 3 CNN Actualitate Avertizarea de NINSORI şi VISCOL a fost prelungită. Află prognoza meteo pentru zilele următoare

Avertizarea de NINSORI şi VISCOL a fost prelungită. Află prognoza meteo pentru zilele următoare

Avertizarea de NINSORI şi VISCOL a fost prelungită. Află prognoza meteo pentru zilele următoare
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Dec 2012   •   13:42

Meteorologii au prelungit până luni la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei şi viscol. Codul Galben a fost prelungit în Bucureşti şi 29 de judeţe din jumătatea de est a ţării.  

În noaptea de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni, vor mai fi precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi izolat se vor acumula cantităţi de peste 25 de litri pe metru pătrat.

În acest interval ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea predomină ploile. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei.

Vântul va avea intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va viscoli ninsoarea, informează Mediafax.

PROGNOZA METEO – ÎN ŢARĂ


DUMINICĂ NOAPTE (9/10 decembrie)
Vremea va fi în general închisã. Va ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În jumãtatea de est a ţãrii, izolat cantitãţile de apã vor depãşi 25 l/mp. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei. Vântul va mai avea intensificãri, iar în Muntenia, sudul Moldovei precum şi în zona Carpaţilor de Curburã va viscoli temporar ninsoarea. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -9 şi 3 grade.

LUNI (10 decembrie)

Vremea va fi rece, geroas
ã noaptea mai ales în Transilvania şi nordul Moldovei. În jumãtatea de est a ţãrii cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi în prima parte a zilei, va ninge pe arii relativ extinse. Excepţie va face Dobrogea, unde precipitaţiile vor fi predominant sub formã de ploaie. În vestul şi sud-vestul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi doar izolat va ninge slab. Vântul va avea unele intensificãri, iar în primele ore va viscoli ninsoarea în Muntenia, sudul Moldovei precum şi în zona Carpaţilor de Curburã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime între -10 şi 0 grade, mai scãzute în nord, în centru şi în depresiuni, unde valorile vor fi în jur de -15 grade. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei.Presiunea atmosferica va creste usor.

MARŢI (11 decembrie)

Vremea se va menţine rece pentru aceast
ã datã. Înnorãrile se vor accentua treptat şi va ninge în sud-vestul ţãrii, iar spre searã şi noaptea vor cãdea precipitaţii predominant sub formã de ninsoare şi în celelalte regiuni. Pe litoral vor fi ploi, lapoviţe, ninsori şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul şi sud-estul teritoriului şi în zona de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 3 grade, iar cele minime între -11 şi -2 grade, mai ridicate în Dobrogea pânã în jur de 2 grade.Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

MIERCURI (12 decembrie)
Vremea va fi rece, local geroasã noaptea îndeosebi în nordul
şi în centrul ţãrii. Cerul va fi temporar noros şi în cursul zilei va ninge în cea mai mare parte a ţãrii, iar pe litoral vor mai fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ploaie. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri, mai ales ziua, în jumãtatea sudicã a teritoriului şi la munte. Temperaturile maxime se vor situa între -7 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi -3 grade, uşor mai coborâte în regiunile nordice şi centrale, pânã spre -14 grade. Spre sfârşitul intervalului în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã.

ÎN BUCUREŞTI

DUMINICĂ NOAPTE (9/10 decembrie)
Vremea va fi închis
ã şi temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura minimã va fi de -2...0 grade.

LUNI (10 decembrie)

Vremea se va rãci. Cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a zilei va ninge. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jur de 2 grade, iar cea minimã va fi de -4...-2 grade.Presiunea atmosferica va creste usor.

MARŢI (11 decembrie)
Cerul va fi mai mult noros, iar temporar spre searã
şi în cursul nopţii va ninge. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimã va fi de -2...-1 grad.Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

MIERCURI (12 decembrie)
Vremea se va menţine rece. Cerul va fi temporar noros şi în cursul zilei va ninge slab. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimã va fi în jur de -8 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Pentru mai multe informaţii despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro.








×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close