Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Modificările din Codul penal sunt dramatice şi dărâmă 10 ani de de muncă a instituţiilor anticorupţie

Băsescu: Modificările din Codul penal sunt dramatice şi dărâmă 10 ani de de muncă a instituţiilor anticorupţie

Băsescu: Modificările din Codul penal sunt dramatice şi dărâmă 10 ani de de muncă a instituţiilor anticorupţie
de M.T.    |    10 Dec 2013   •   19:24

Modificările din Codul penal sunt dramatice şi dărâmă 10 ani de de muncă a instituţiilor anticorupţie, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei declaraţii de presă susţinută marţi la Palatul Cotroceni.

„Actuala putere vrea să facă inutilă puterea judecătorească. Modificările care s-au introdus azi în Codul penal nu erau pe ordinea de zi”, a spus Băsescu.

Preşedintele a mai precizat că „atât legea amnitiei şi graţierii, cât şi  modificările la Codul penal nu au avut niciun aviz de la CSM. Este inacceptabil, era obligatoriu să aibă aviz din partea CSM”.

„Efectele modificărilor introduse azi sunt dezastruoase din punct de vedere al credibilităţii României. Cred că astăzi Parlamentul a greşit fundamental şi a compromis România”, a continuat Băsescu.

„Modificările la Codul penal sunt dramatice şi dărâmă 10 ani de muncă şi activitate ale instituţiilor anticorupţie. Politicienii se ridică din nou deasupra legii”, a declarat preşedintele.

Traian Băsescu a adăugat că a văzut punerea preşedintelui României în categoria de „nefuncţionari publici„ şi o tratează „ca pe o chestiune ironică”.

„Un preşedinte, prin definiţie, e un înalt funcţionar, ales, care e la dispoziţia serviciului public pe care îl are. Un senator sau deputat e parte a unei puteri în stat. Puterea legislativă nu e un butic, este o instituţie fundamentală a statului român, care e formată din senatori şi deputaţi, care la rândul lor sunt părticică din acea instituţie publică. Nu putem confunda Parlamentul, Preşedinţia cu un butic din Gara de Nord”, a mai spus Băsescu.

De asemnea, Traian Băsescu a declarat că va trimite Codul penal înapoi la Parlament.



×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni Codul Penal Cod Penal
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close