Antena 3 CNN Actualitate Bucureştiul, ca după război. Magazine vandalizate, semne de circulaţie smulse din pământ, staţii distruse. Pagubele sunt uriaşe

Bucureştiul, ca după război. Magazine vandalizate, semne de circulaţie smulse din pământ, staţii distruse. Pagubele sunt uriaşe

Bucureştiul, ca după război. Magazine vandalizate, semne de circulaţie smulse din pământ, staţii distruse. Pagubele sunt uriaşe
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Ian 2012   •   06:55

La sfârşitul conflictelor de azi-noapte, centrul Bucureştiului arăta ca după un dezastru. Gherete de ziare şi staţii de autobuz distruse, magazine vandalizate, maşini incendiate şi geamuri sparte. Printre ele, pompierii şi angajaţi de la salubritate care încercau să facă ordine. Autorităţile încă nu au putut face un calcul estimativ al pagubelor.

VEZI AICI EVENIMENTELE CELEI DE-A TREIA ZI DE PROTESTE

Bucureştiul a fost vandalizat de la Piaţa Universităţii până la Parcul Tineretului. Distrugerile provocate de proteste se întind pe şase kilometri.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat, pentru acestă dimineaţă, un comandament de urgenţă, pentru a evalua pagubele după  violenţele de aseară.

Sorin Oprescu a prezentat bilanţul distrugerilor din Capitală



Pompierii au ajuns în centrul Bucureştiului odată cu jandarmii, dar au plecat multe ore după ei. În marile intersecţii, până şi semnele de circulaţie au fost smulse din pămant.

În inspecţie a ieşit azi-noapte şi primarul capitalei. Însoţit de angajaţii din primărie, el a încercat să facă un bilanţ provizoriu al pagubelor. Singura concluzie la care a ajuns a fost că sunt uriaşe.

Câţiva comercianţi au încercat şi ei să estimeze pagubele. Însă unii dintre ei nici nu şi-au mai găsit bunurile, pentru că au fost distruse în totalitate.







 


×
Subiecte în articol: protest Capitală Sorin Oprescu primarie
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close