Antena 3 CNN Actualitate Crimă cu premeditare, în cazul Marian Cozma. Mobilul crimei: un incident mai vechi

Crimă cu premeditare, în cazul Marian Cozma. Mobilul crimei: un incident mai vechi

Crimă cu premeditare, în cazul Marian Cozma. Mobilul crimei: un incident mai vechi
Sursa foto: Marian Cozma
25 Feb 2009   •   08:51

Agresorii handbalistului român, ucis în Ungaria, au urmărit încă de când au intrat în club să-l elimine pe sportiv, scrie Jurnalul Naţional. Cozma a fost înjunghiat cu cuţitul de patru ori, nu de două, iar mobilul crimei pare să fi fost un incident mai vechi dintre sportiv şi membrii clanului Sztojka.
Marian Cozma a fost provocat în mod repetat de către agresori, au declarat coechipierii handbalistului, precum şi martorii oculari. L-au lovit de două ori cu palma peste spate, iar când românul a încercat să ajungă la toaletă, a fost îmbrâncit.
Membrii clanului Sztojka sunt recunoscuţi pentru faptul că-şi înjunghie victimele în picior, când încearcă să le dea o lecţie. Însă, în cazul românului, au ales lovituri mortale.
Medicii legişti au găsit pe corpul sportivului patru urme de lovituri de cuţit şi nu două, cum s-a afirmat iniţial.
Colegul său, sârbul Uros Vilovski a declarat pentru Jurnalul Naţional că a văzut cum Marian Cozma a fost înjunghiat, pentru prima oară, în sala de mese a clubului. Următoarele lovituri au venit când românul încerca să iasă din club.
Se pare că scopul atacatorilor a fost, din primul moment, eliminarea lui Cozma, mai scrie Jurnalul Naţional.
În ceea ce priveşte mobilul crimei, circulă două ipoteze. Într-una din variante, sportivul ar fi avut o altercaţie cu trei rromi, cu o săptămână înainte de atac.
Cealaltă variantă vorbeşte despre un bărbat din Veszprem, care ar fi cerut membrilor clanului Sztojka lichidarea românului, pentru că ar fi suferit un afront.
Niciunul dintre arestaţi nu recunoaşte că l-a înjunghiat pe Marian Cozma, iar poliţia nu a reuşit să găsească arma crimei.
Joi, Consiliului Local din Veszprem ia în discuţie posibilitatea ca în locul în care a murit Marian Cozma să fie ridicat un bust în memoria handbalistului.
Antena 3

×
Subiecte în articol: marian cozma
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close