Antena 3 CNN Actualitate Cum şi-a scris Năstase cartea din închisoare? Deţinuţii nu au acces la internet

Cum şi-a scris Năstase cartea din închisoare? Deţinuţii nu au acces la internet

Cum şi-a scris Năstase cartea din închisoare? Deţinuţii nu au acces la internet
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Feb 2013   •   21:38

Fostul premier Adrian Năstase, aflat în închisoare, şi-a scris cartea şi toate postările de pe blog de mână, iar documentele au fost date unor colegi, pentru a fi transcrise la calculator, a explicat unul dintre avocaţii săi, Ioan Cazacu.

"A fost lansat zvonul că Năstase scrie pe blog sau face anumite articole direct din penitenciar. Acest lucru este fals, pentru că acum e interzis, în penitenciarele din România, acest lucru (accesul la internet - n.r.)", a spus avocatul Ioan Cazacu, în ediţia de marţi a emisiunii Subiectiv, de la Antena 3.

"Năstase şi-a conceput cartea şi făcut acele articole pe blog scriind de mână, cum a şi spus că n-a uitat să scrie de mână, şi le-a transmis colegilor noştri pentru a fi publicate", susţine Cazacu.

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul Trofeul Calităţii, a obţinut o reducere a pedepsei cu 45 de zile după ce a scris o carte în penitenciar, au declarat surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).


Judecătoria Sectorului 4 a admis, marţi, cererea fostului premier PSD Adrian Năstase de eliberare înainte de termen, însă decizia nu este definitivă. Parchetul a atacat deja decizia de astăzi.

Adrian Năstase este încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

Informaţii din celulă. Năstase este deţinutul N0049 şi are un card unde familia poate depune bani





×
Subiecte în articol: Adrian Nastase carte Subiectiv
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close