Antena 3 CNN Actualitate Deputatul PNL Virgil Pop, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. Recursul i-a fost respins

Deputatul PNL Virgil Pop, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. Recursul i-a fost respins

Deputatul PNL Virgil Pop, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. Recursul i-a fost respins
Sursa foto: Foto: realpress.ro
26 Mar 2012   •   21:21

Deputatul PNL Virgil Pop, fost consilier judeţean de Cluj, are de executat cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) respingând, luni, recursul parlamentarului, informează Mediafax.
   
Completul de cinci judecători a menţinut decizia dispusă la fond în acest caz.
   
Astfel, deputatul Pop are de executat cinci ani de detenţie, ICCJ urmând să întocmească formalităţile şi să transmită luni seara Poliţiei de domiciliu actele pentru a fi încarcerat condamnatul.
   
Totodată, instanţa supremă a dispus condamnarea Adinei Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL Turda, la un an de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trei ani de închisoare pentru spălare de bani. În cazul acesteia, judecătorii instanţei supreme au dispus suspendarea executării pedepsei, stabilind un termen de încercare de cinci ani.
   
Potrivit instanţei de fond, care a decis condamnarea la cinci ani a policianului, hotărâre menţinută joi de completul de cinci judecători al ICCJ, deputatul Virgil Pop nu a avut demnitatea să recunoască faptele de corupţie de care a fost acuzat, în schimb a încercat să ascundă adevărul prin influenţarea complicelui să mintă procurorii, o pedeapsă cu executare fiind singura capabilă să-l "reeduce" pe demnitar.
   
Decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci magistraţi, care s-a pronunţat luni.
   
Deputatul PNL Virgil Pop a fost găsit vinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi a fost condamnat prima dată, în 16 decembrie 2011, la cinci ani de închisoare cu executarea pedepsei.
   
Citeşte şi Deputatul PNL Virgil Pop, condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă


×
Subiecte în articol: inchisoare judecatori
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close