Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, pictat pe zidurile unei biserici din România

Gigi Becali, pictat pe zidurile unei biserici din România

Gigi Becali, pictat pe zidurile unei biserici din România
Sursa foto: Foto: Videonews
30 Aug 2011   •   18:59

România e ţara tuturor posibilităţilor, mai ales dacă ai bani. Politicieni şi oameni de afaceri apar, ca răsplată pentru bani, pe pereţii lăcaşelor de cult. Dacă pe unii canoanele îi acceptă, pe alţii doar potenţa financiară îi ajută să "urce" între sfinţi.

Ce îl leagă pe Becali de Bush, Papa Ioan Paul al II-lea sau Gorbaciov? Faptul că toţi au fost zugrăviţi pe pereţii unor biserici din România. Drept răsplată pentru darurile sale către biserică, patronul Stelei a fost pictat, alături de membrii familiei sale, în biserica din comuna vrânceană Vulturu, pe locul rezervat ctitorilor.

"M-a pictat şi ăla, la Maglavit, că am tot făcut biserici. Biserica de la Maglavit m-a costat două milioane de euro şi, după ce m-a pictat, omu' a mai vrut încă 5.000 de euro. Şi eu nu i-am mai dat. Aşa că a stropit-o cu vopsea."

Reprezentanţii Patriarhiei spun că dacă o persoană dă o sumă substanţială pentru biserică, atunci poate fi considerată şi ea ctitor.

Nu e cazul bisericii "Schimbarea la faţă", din Petreşti, Alba. Aici, apar pe pereţi oameni care nu sunt nici sfinţi, nici capi ai bisericii române. Este vorba de George Bush, Papa Ioan Paul al II-lea şi Mihail Gorbaciov.

Sub cele trei personaje pictorul a scris: "Când omul strigă: opriţi planeta, vreau să cobor!" Şi dacă asta nu este de ajuns, pe peretele opus apar poeţii George Coşbuc, Lucian Blaga şi Octavian Goga. Părintele bisericii spune că cei trei poeţi au îngropat comunismul.

 

×
Subiecte în articol: Becali Gigi Becali biserica
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close