Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Iulia Motoc recunoaşte că în CCR s-a votat politic

Judecătoarea Iulia Motoc recunoaşte că în CCR s-a votat politic

Judecătoarea Iulia Motoc recunoaşte că în CCR s-a votat politic
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Mai 2013   •   17:18

Judecatoarea Iulia Motoc recunoaşte, într-o postare pe Facebook, că în CCR s-a votat politic. 

Iulia Motoc, judecător la Curtea Constituţională, comentează zvonurile conform cărora ar urma să fie propusă pentru postul de judecător la CEDO, astfel încât locul său din CCR să fie luat de un apropiat USL. Motoc spune că plecarea ei n-ar conta, deoarece Curtea se votează rar pe criterii politice.

"Dacă cineva îşi mai aminteşte conduita mea din vară, în timpul referendumului, realizează că nu negociez şi nu accept negocieri în numele meu. Am votat, şi voi vota şi de acum încolo, potrivit propriei conştiinţe. Pentru că în CCR s-a votat foarte rar politic, nu cred că plecarea va schimba ceva, din acest punct de vedere", spune Iulia Motioc, pe reţeaua de socializare.

.

 
 
Motoc susţine că eventuala ei plecare la CEDO nu ar schimba ceva din acest punct de vedere.
 
"1. Pentru CEDO contează competenţa în domeniul naţional, dar şi cunoaşterea dreptului internaţional şi experienţa în domeniul drepturilor omului. 
2. În actuala componenţă a CEDO, nu există judecători cu trecut politic sau cu apartanenţă la un partid sau fosţi membri ai guvernului. Este garanţia independenţei şi imparţialităţii. 
3. Dacă cineva îşi mai aminteşte conduita mea din vară, în timpul referendumului, realizează că nu negociez şi nu accept negocieri în numele meu. Am votat, şi voi vota şi de acum încoloş potrivit propriei conştiinţe. 
4. Pentru că în CCR s-a votat foarte rar politic, nu cred că plecarea va schimba ceva, din acest punct de vedere", susţine Iulia Motoc, judecător CCR
 
Sursa: Facebook





 

×
Subiecte în articol: Iulia Motoc CCR
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close