Antena 3 CNN Actualitate Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, participă la şedinţa CSM

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, participă la şedinţa CSM

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, participă la şedinţa CSM
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Apr 2013   •   09:56

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a venit joi la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde are loc şedinţa săptămânală, informează Agerpres.

Pe ordinea de zi se află, printre altele, nota referitoare la OUG prin care au fost reduse atribuţiile CSM în procedura de desemnare a judecătorului român la CEDO.

CSM dezbate şi raportul Inspecţiei Judiciare privind rezultatul verificărilor efectuate cu privire la cererea de apărare a independenţei sau imparţialităţii procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe lista propunerilor au mai figurat Bogdan Licu pentru postul de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului, Codruţ Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, Alina Bica ca procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Elena Hosu ca adjunct al procurorului-şef al DIICOT.

Luni, şeful Executivului a precizat că s-a întâlnit cu persoanele propuse pentru funcţiile de procurori şefi, cu excepţia Laurei Codruţa Kovesi, propusă la conducerea DNA, care însă i-a transmis planul de management.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, miercuri, cu unanimitate de voturi, modificarea calendarului de desfăşurare a activităţilor prevăzute în procedura de avizare a propunerilor ministrului Justiţiei pentru funcţiile de conducere la PÎCCJ, DNA ŞI DIICOT, urmând ca avizele să fie transmise MJ pe 10 mai.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta sedinta CSM
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close