Antena 3 CNN Actualitate Nespectarea normelor europene pentru sacrificarea porcilor, aspru amendată

Nespectarea normelor europene pentru sacrificarea porcilor, aspru amendată

Nespectarea normelor europene pentru sacrificarea porcilor, aspru amendată
04 Dec 2008   •   10:55

Pe măsură ce se apropie Crăciunul, oamenii se pregătesc de tăiatul porcilor. Anul acesta, însă, sacrificarea nu se mai face tradiţional, ci după norme europene. În caz contrar, amenzile sunt usturătoare. Se pare că unii sunt pregătiţi să le plătească, doar pentru a-şi tăia porcul în propria curte.
Anul acesta, în judeţul Sibiu, spre exemplu, vor fi sacrificaţi peste 30.000 de porci. Legea spune că proprietarii nu mai au voie să taie singuri animalele. Medicii veterinari sunt pregătiţi: şi-au cumparat toate cele necesare pentru asomare, iar taxa este de 10 lei. Crescătorii de porci nici nu vor să audă de aşa ceva.
Noua procedură europeană de sacrificare a porcilor li se pare oamenilor complicată şi inutilă. Medicii veterinari încearcă, totuşi, să le explice crescătorilor că metoda de sacrificare prin asomare este foarte eficientă şi rapidă.
Oamenii mai au şi un alt motiv să treacă pe la medicul veterinar: testul de trichineloză. Acesta se poate face la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare sau la oricare punct sanitar veterinar.
Antena 3

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close