Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ungureanu a cerut demiterea directorului general de la AM POSDRU

Premierul Ungureanu a cerut demiterea directorului general de la AM POSDRU

Premierul Ungureanu a cerut demiterea directorului general de la AM POSDRU
Sursa foto: Foto: zf.ro
de M.Z.    |    16 Feb 2012   •   21:16

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, să o demită pe Carmen Ionel, din funcţia de director general AM POSDRU, pentru management defectuos al Autorităţii.

Carmen Ionel şi-a dat demisia din funcţia de director general al AM POSDRU, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, potrivit Mediafax.

"Conducerea ministerului a apreciat că problemele de management în cadrul AM POSDRU necesită regândirea întregii strategii de accelerare a absorbţiei de fonduri europene în domeniul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Până la începutul lunii martie, AM POSDRU trebuie să remedieze toate deficienţele indicate de Autoritatea de Audit, astfel încât plăţile de la Comisia Europeană să nu fie suspendate. Până în acest moment, au fost corectate peste jumătate dintre recomandările Autorităţii de Audit", potrivit sursei citate.

Până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director general, interimatul va fi asigurat de Carmen Roşu.

Roşu are o experienţă de 15 ani în gestionarea fondurilor europene şi a fost director la Ministerul Finanţelor Publice. 

Carmen Roşu este detaşată la AMPOSDRU de la 1 februarie 2012. Între 1996 şi 2001, Carmen Roşu a fost expert şi coordonator de programe în cadrul Ministerului Finanţelor.

Carmen Ionel a fost numită la conducerea AMPOSDRU la începutul lunii mai 2011, după ce Cristina Zevedei a fost schimbată din funcţia de director general al Autorităţii.

Pe 19 septembrie, fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, făcea aprecieri pozitive la adresa directorului AMPOSDRU, Carmen Ionel, care era interimar în momentul numirii sale ca ministru şi care, s-a dovedit a fi "o femeie competentă", obţinând un punctaj foarte mare la concursul pe post.



×
Subiecte în articol: Mihai Răzvan Ungureanu demitere
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close