Antena 3 CNN Actualitate Primul centru privat de recuperare neuromotorie pentru copii din Constanţa, înfiinţat cu sprijinul fundaţiei lui Mihai Neşu şi al Mariei Coman

Primul centru privat de recuperare neuromotorie pentru copii din Constanţa, înfiinţat cu sprijinul fundaţiei lui Mihai Neşu şi al Mariei Coman

Primul centru privat de recuperare neuromotorie pentru copii din Constanţa, înfiinţat cu sprijinul fundaţiei lui Mihai Neşu şi al Mariei Coman
de M.T.    |    31 Aug 2014   •   10:08

Primul centru privat de recuperare neuromotorie pentru copii a fost deschis  la Constanţa.

Clinica va fi dotată cu echipamente medicale extrem de eficiente. 

Înfiinţarea centrului a fost posibilă datorită fotbalistului Mihai Neşu şi a fundaţiei ce-i poartă numele.

Centrul de Recuperare pentru copiii cu afecţiuni neuromotorii a fost conceput în ideea de a fi un mediu de colaborare între medicul neurolog şi terapeuţi. În acest fel, recuperarea şi dezvoltarea copiiilor cu dizabilităţi poate avea rezultate mult mai bune.

Centrul se adresează copiilor cu paralizie cerebrală, cu sindrom Down, cu orice fel de dificultate de mişcare sau de limbaj.

Clinica este dotată cu aparatură pentru uz strict pediatric, printre care şi un aparat Electroencefalograf de ultimă generaţie.

Centrul a devenit realitate datorită unor părinţi, care s-au luptat ani de zile cu incapacitatea sistemului medical de stat de a le ajuta copilul bolnav. În sprijinul lor a venit fostul fotbalist Mihai Neşu.

„Mihai Neşu este un pilon de bază în acest proiect şi a dorit foarte mult să ajute copiii cu probleme. Noi aveam deja acest proiect pe hârtie, am luat legătura cu Mihai şi ne-am pus de acord”, a explicat Ciprian Druţău, coorodnatorul centrului.

În tot judeţul Constanţa există doar două centre specializate în tratamentul copiilor cu afecţiuni neuromotroii. Sunt de stat şi au o capacitate limitată, de numai 15 locuri.

Deşi în ele se lucrează la capacitate dublă, tot nu sunt de ajuns pentru cele aproximativ 1.800 de cazuri înregistrate în judeţ.

Dechiderea unui nou centru ar fi trebuit, dacă nu susţinută, măcar salutată. Lucrurile nu au stat însă deloc aşa. Toate avizele necesare deschiderii clinicii au fost extrem de greu de obţinut.

„Trebuie să treci printr-o birocraţie greu de imaginat, în condiţiile în care faci ceva care să funcţioneze. Actele şi aprobările şi avizele şi toate cele necesare au durat mai bine de jumătate de an…Cand vii cu banii de acasă. Adică nu-ţi oferă nimeni nimic, niciun fel de ajutor”, a declarat Maria Coman, jurnalista Antena 3 care a susţinut proiectul si ajutat la lansarea centrului prin gasirea unor solutii de finantare si implicarea fundatiei Mihai Nesu in acest demers.

Centrul va găzdui, pentru început, 6 cabinete - neurologie pediatrică, kinetoterapie, psihoterapie, logopedie, ergoterapie şi terapie IT. De asemenea, în sesiunile de tratament vor fi incluse hidroterapia şi terapia cu cai.

×
Subiecte în articol: Mihai Nesu fundatia Mihai Nesu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close