Antena 3 CNN Actualitate Protest anti-Băsescu vizavi de Palatul Parlamentului: „Parlament, eşti dator să ne scapi de dictator“

Protest anti-Băsescu vizavi de Palatul Parlamentului: „Parlament, eşti dator să ne scapi de dictator“

Protest anti-Băsescu vizavi de Palatul Parlamentului: „Parlament, eşti dator să ne scapi de dictator“
27 Aug 2012   •   18:25

Câteva zeci de persoane protestează luni după-amiază în Parcul Izvor, vizavi de Palatul Parlamentului, împotriva întoarcerii preşedintelui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, informează Agerpres.
   
Oamenii flutură steaguri, poartă pancarte cu texte texte anti-Băsescu şi scandează lozinci de acelaşi tip.
   
Protestatarii scandează „Ghişe, Ghişe“ sau „Parlament, eşti dator să ne scapi de dictator“, iar pe pancarte se pot citi texte cum ar fi: „Un referendum nevalabil nu poate produce un preşedinte valabil“, „Cine vrea coabitare s-o facă la închisoare“, „Curtea Constituţională ne-a furat voturile“ etc.
   
Un manifestant în vârstă de 72 de ani afirmă că a protestat atât în Piaţa Universităţii, cât şi în faţa Parlamentului pentru a atenţiona că nu este de acord cu întoarcerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.

„'S-a comis o nedreptate, oamenii şi-au exprimat un punct de vedere, iar acest punct de vedere a fost călcat în picioare de către Curtea Constituţională“, a afirmat acesta.
   
Un alt protestatar de 70 de ani a spus că îşi doreşte ca Traian Băsescu să plece pentru că astfel se vor rezolva toate problemele.
   
„Noi am trăit şi ştim cum ne-a păcălit Nicolae Ceauşescu. Acum ne-a păcălit şi Traian Băsescu, care a urmat aceiaşi paşi ca şi fostul dictator comunist“, a susţinut protestatarul.
   
La protest se află în dispozitiv şi forţe de ordine formate din jandarmi şi poliţişti care veghează la desfăşurarea fără incidente a manifestaţiei.


×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close