Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat şi-a anunţat demisia: Distrugem ce avem, fără să fim siguri că avem ceva mai bun

Raed Arafat şi-a anunţat demisia: Distrugem ce avem, fără să fim siguri că avem ceva mai bun

Raed Arafat şi-a anunţat demisia: Distrugem ce avem, fără să fim siguri că avem ceva mai bun
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Ian 2012   •   11:09

Raef Arafat a anunţat oficial, în cadrul unei conferinţe de presă, că şi-a dat demisia. "Ieşind in afara ministerului , poate că voi putea să apăr sistemul de urgenţă mai bine", a spus fondatorul SMURD

„Îmi pare rău că bunul simţ a fost confundat cu frică , teamă sau acceptare. Nu pot să intru în polemici telefonice cu nimeni, fie el si preşedintele, pe aspecte tehnice care necesită o analiză amănunţită”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a menţionat că a fost îndemnat de foarte multe persoane să nu-şi dea demisia, întrucât astfel va putea apăra ministerul mai bine.

 


Acestea sunt principalele declaraţii ale lui Raed Arafat:

- Am primit foarte multe telefoane să nu îmi dau demisia.

- Ieşind în afara ministerului, poate că voi putea să apăr sistemul de urgenţă mai bine.

- Eu nu sunt de acord cu modificarea sistemului de urgenţă. Orice control care a mai rămas pe acest sistem va dispărea.

- Ce avem acum nu este numai rodul muncii mele, ci a unui intreg sistem.

 


-Vreau să trag un semnal de alarmă că ne distrugem ce avem, fără să fim siguri că avem ceva mai bun

- SMURD este un serviciu public şi niciodată n-ar fi existat fără Ministerul de Interne.

- Sistemul este sudat. Noua propunere îl va rupe în bucăţi.

- Am primit telefon de la domnul preşedinte, care a venit în baza unei reclamaţii că aş fi împotriva reformei sanitare. Acest lucru nu se poate zice despre doctorul Arafat.
 


Raed Arafat a decis să demisioneze din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează surse ale Antena 3. Emil Boc a acceptat să semneze decizia creatorului SMURD.

Arafat a decis să îşi dea demisia după ce a fost atacat dur de Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni la care era invitat.

Preşedintele l-a avertizat pe Arafat  că ar trebui să se gândească să demisioneze din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, dacă nu este de acord cu ministrul şi nu reuşeşte să îşi comunice nemulţumirile în cadrul instituţiei.

Raed Arafat a avertizat, vineri, că în cazul in care noua lege a Sănătătii va fi adoptată în forma actuală, va demisiona din funcţia pe care o ocupa în minister.

Obiecţiile lui Raed Arafat vizează exclusiv capitolul care reglementează medicina de urgenţă. Creatorul SMURD este de parere că românii nu pot avea asistenţa medicală de calitate în condiţiile în care Sănătăţii îi este alocat numai 4 % din PIB.

Mircea Cinteză: Era necesară demisia lui Raed Arafat



Raed Arafat este un medic român de origine palestiniană, specialist de Anestezie Terapie Intensivă. A înfiinţat şi coordonat cel mai modern centru de urgenţă din România, staţia SMURD de la Târgu Mureş.

În 2003, Raed Arafat a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în gradul de Cavaler de la preşedintele Ion Iliescu, pentru întreaga activitate ştiinţifică şi de cercetare, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi promovarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în România

În noaptea de Revelion, în 2005, Raed Arafat a fost decorat de către Traian Băsescu, preşedintele României, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer, pentru eforturile depuse în salvarea oamenilor la inundaţii şi pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieţilor a numeroşi români.

Mădălin Voicu: Probabil că Traian Băsescu nu are nevoie de profesionişti, ci de executanţi

Eugen Nicolăescu, despre scandalul din sistemul sanitar: De ce să schimbi un serviciu care merge bine? Băsescu manipulează

Preşedintele Colegiului Medicilor: Arafat este un profesionist. Sper să nu vină un clovn în locul lui
 




×
Subiecte în articol: Raed Arafat SMURD ambulanta urgenta
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close