Antena 3 CNN Actualitate Roboterapia, cea mai eficientă metodă de tratare a copiilor suferinzi de autism

Roboterapia, cea mai eficientă metodă de tratare a copiilor suferinzi de autism

Roboterapia, cea mai eficientă metodă de tratare a copiilor suferinzi de autism
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    24 Apr 2012   •   20:00

Terapia cu roboţi dă tot mai multe rezultate în lumea medicală! Când specialiştii se declară neputincioşi, roboţii vin şi fac minuni. Roboterapia este cea mai nouă şi mai eficientă metodă de tratare a copiilor suferinzi de autism sau cu grave tulburări de comportament.

După 2 ani de studii, teste şi terapii, cercetătorii clujeni au descoperit că un robot este mai eficient decât un terapeut uman care foloseşte metodele clasice.  

PROBO, terapeutul verde cu trompă face minuni de la prima întâlnire. În compania lui, micii pacienţi bolnavi de autism reuşesc să comunice şi să-şi exprime emoţiile.

Probo pare o simplă jucărie de pluş. În spatele învellişului este un robot care poate ajuta în lupta cu autismul. Este astfel construit, încât să imite toate stările umane. Bucurie... tristeţe şi chiar furie.

Probo nu este singurul robot  terapeut testat de psihologii clujeni. Dinozaurul robot PLEO suplineşte cu succes terapia clasică şi pentru vârstnici.

Cercetatorii clujeni vor să creeze robotul pe care fiecare pacient să-l poată folosi şi acasă, în afara şedinţelor de terapie.



×
Subiecte în articol: roboti autism
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close