Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Ghiţă, dator la stat. Una din firmele PSD-istului are datorii de un sfert de milion de euro

Sebastian Ghiţă, dator la stat. Una din firmele PSD-istului are datorii de un sfert de milion de euro

Sebastian Ghiţă, dator la stat. Una din firmele PSD-istului are datorii de un sfert de milion de euro
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    29 Mar 2013   •   07:53

Una dintre firmele deputatului PSD Sebastian Ghiţă are datorii la stat de peste 250.000 de euro. Autorităţile susţin că în urma controalelor efectuate, firma nu şi-ar fi plătit obligaţiile către Fondul de Mediu.

Ghiţă a crezut că scapă dacă se va adresa instanţelor de judecată, însă magistraţii nu i-au dat câştig de cauză şi l-au obligat să-şi plătească datoriile.

Un control al Inspectorilor Fondului de Mediu a scos la lumină faptul că firma lui Ghiţă nu ar fi achitat pentru o perioadă de aproape cinci ani contribuţiile datorate Administraţiei Fondului de Mediu. Mai mult, firma acestuia - susţin inspectorii -  nici nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile aceste date.


An           Obligaţie datorată   Majorări           Total de plată
2004            11.623                 21.679                   33.302
2005            52.490                 85.627                  138.117
2006           108.049               124.905                232.954
2007           172.289               136.281                308.570
2008           280.000               118.720                398.720
Total            624.451              487.212              1.111.663

(Sursa: dosar I.C.C.J.)

Inspectorii au verificat activitatea firmei şi au constatat că încă din anul 2004 societatea nu şi-a plătit contribuţiile datorate. Astfel, în urma controlului, Administraţia de Mediu a calculat obligaţiile cărora li s-au adăugat majorări şi penalităţi. Suma totală a depăşit un milion de lei.

Compania a contestat imediat în instanţă acţiunea Fondului de Mediu, dar judecătorii au respins acţiunea şi au obligat societatea să achite sumele către Fondul de Mediu. Inspectorii arată că firma şi-a desfăşurat activitatea fără a ţine cont de prevederile legale în vigoare şi a încălcat in mod repetat legea.

SC. Asesoft Distribution SRL a încălcat (prevederile legale) pentru perioada ianuarie 2004 - decembrie 2008. "Sumele prevăzute la art. 8 al.1 se declară şi se plătesc până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-a desfăşurat activitatea, într-un cont de trezorerie al Fondului pentru mediu", dar "Societatea nu a declarat şi implicit achitat (....) obligaţiile datorate la bugetul Fondului pentru Mediu aferente contribuţie datorate pentru cantitatea de ambalaje introduse pe piaţă, prin bunurile ambalate".

(Sursa: Dosar ICCJ)

Firma lui Ghiţă mai are pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi alte dosare în care e acuzată de autorităţi că a încălcat flagrant şi în mod repetat legea. Chiar dacă instanţele de judecată susţin varianta autorităţilor şi au decis că societatea trebuie să îşi onoreze obligaţiile faţă de stat, avocaţii lui Ghiţă încă mai încearcă să amâne momentul. 

Sebastian Ghiţă (PSD), acuzat că a luat 200.000 de euro pentru lucrări pe care nu le-a mai efectuat

Sebastian Ghiţă (PSD) a primit 15 milioane euro de la stat, pe vremea lui Boc. Ce viza contractul

PSD-istul Sebastian Ghiţă, făcut nabab de stat. Omul de afaceri a garantat cu viitoare credite luate de la bănci

RTV, din gafă în gafă. Televiziunea lui Ghiţă (PSD) a prezentat un sondaj de opinie, negat în direct chiar de presupusul autor

Această dezinformarea a venit la o săptămână după o altă gafă marca RTV, când televiziunea dădea dovadă că nu cunoaşte miniştrii României.

RTV este postul de televiziune care de curând a făcut din actualul ministru al Muncii, liberala Mariana Câmpeanu, o persoană urmărită penal.

Mariana Câmpeanu se gândeşte să dea în judecată România TV. Postul controlat de PSD-istul Ghiţă a acuzat-o pe nedrept de luare de mită.

Citeşte şi fuRTV - Cum dezinformează, manipulează și încalcă Legea privind proprietatea intelectuală România TV

RTV schimbă macazul editorial: ştiri pozitive cu Traian Băsescu şi tabloidizare








×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close