Antena 3 CNN Actualitate Surse: Şeful SIE a discutat cu premierul Ponta despre situaţia de la Oltchim

Surse: Şeful SIE a discutat cu premierul Ponta despre situaţia de la Oltchim

Surse: Şeful SIE a discutat cu premierul Ponta despre situaţia de la Oltchim
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Sep 2012   •   11:42

Directorul Servicului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, a venit miercuri la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situaţia de la Oltchim, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

În această dimineaţă, circa 500 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au reluat protestele în faţa unităţii, oamenii spunând că vor renunţa la miting atunci când va fi reluată producţia combinatului, iar ei îşi vor primi salariile restante.

"Am protestat până acum o săptămână, am intrat şi în greva foamei, au zis că ne ajută, dar uitaţi-vă unde am ajuns. Vom rămâne să protestăm până când se va relua producţia. Mâine se încheie şi reviziile, curent electric nu mai avem, de lucrat nu se lucrează, iar noi aşteptăm banii pe august şi septembrie. Suntem disperaţi, sunt proteste pe termen nelimitat", a spus un protestatar.

Liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, spune că salariaţii de la Oltchim nu mai au încredere în guvernanţi şi că oamenii şi-au pierdut toate speranţele.

Mai mult, o parte dintre angajaţi iau în calcul varianta de a veni la Bucureşti pentru a protesta la Ministerul Economiei.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Contractul nu a fost încă semnat, iar premierul Victor Ponta Ponta a anunţat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.




×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close