Antena 3 CNN Actualitate Sute de mii de doze de vaccin antigripal s-au dovedit a fi PERICULOASE

Sute de mii de doze de vaccin antigripal s-au dovedit a fi PERICULOASE

Sute de mii de doze de vaccin antigripal s-au dovedit a fi PERICULOASE
06 Feb 2014   •   18:08

Patru sute de mii de doze de vaccin antigripal produse de Institutul Cantacuzino, nepuse niciodată pe piaţă, sunt neconforme.

A fost trimisă la analize o mostră, la un laborator din străinătate, iar în acest moment a fost confirmat că nu pot fi puse pe piaţă deoarece conţine  endotoxine mult peste nivelul  normal, ceea ce ar putea duce la producere şocului anafilactic.

Agenţia Naţională a Medicamentului a sesizat acestă neregulă Ministrului Sănătăţii.

Declaraţia iniţială a lui Eugen Nicolaescu cu privire la dozele de vaccin antigripal a fost următoare: "La începutul acestei săptămâni, Comitetul Naţional de Vaccinologie ne-a transmis că poate fi încheiată campania de vaccinare pentru sezonul 2013 - 2014, având în vedere evoluţia lentă a virusului gripal, numărul mic de cazuri de gripă confimate, respectiv 23 de cazuri până în 4 februarie, faţă de 67 în 2013. De asemenea, imunizarea organismului se produce în interval de trei săptămâni de la vaccinare. Practic, cei care s-ar vaccina astăzi ar fi protejaţi abia peste trei săptămâni, adică la sfârşitul lunii februarie, când deja nu se mai impune vaccinarea".







×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close