Antena 3 CNN Actualitate Tarom: Admnistraţia Prezidenţială să spună dacă mai doreşte avionul prezidenţial sau nu

Tarom: Admnistraţia Prezidenţială să spună dacă mai doreşte avionul prezidenţial sau nu

Tarom: Admnistraţia Prezidenţială să spună dacă mai doreşte avionul prezidenţial sau nu
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mar 2013   •   15:49

TAROM i-a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care îl întreabă dacă mai are nevoie de avionul prezidenţial sau nu. Compania Tarom ar vrea să folosească aeronava utilizată pînă acum de şeful statului în deplasările externe, o aeronavă cu 200 de locuri, într-un "gest de curtoazie", în condiţiile în care conducerea executivă are deja mandat pentru valorificarea aeronavei.

 "A fost redactată o scrisoare, ieri sau alaltăieri, adresată Administraţiei Prezidenţiale, în care a fost expusă situaţia şi prin care s-a solicitat instituţiei să precizeze dacă doreşte continuarea actualului contract sau rezilierea", a declarat joi Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Tarom, citat de Mediafax.
   
El a precizat că avionul respectiv, un Airbus A 310, nu este o "aeronavă prezidenţială" sau o "aeronavă a preşedintelui Băsescu", iar conducerea executivă a companiei are mandat să caute clienţi pentru valorificarea acesteia, în condiţiile costurilor de mentenanţă ridicate.
   
"Este o chestie de curtoazie", a spus Pascariu, referindu-se la solicitarea adresată Administraţiei Prezidenţiale.
   
Tarom a anunţat recent că vrea să elimine pierderile cauzate de cele două aeronave de tip Airbus A 310, principala variantă luată în calcul fiind vânzarea acestora, dar că analizează şi posibilitatea menţinerii avionului folosit de Administraţia Prezidenţială, în cazul în care cheltuielile trec la bugetul de stat.
   
Premierul Ponta a declarat miercuri că Guvernul va închiria sau va cumpăra un avion care să fie folosit ca aeronavă oficială a preşedintelui sau a prim-ministrului, dar în momentul în care va avea posibilitatea financiară.
   
Preşedintele Traian Băsescu s-a deplasat marţi la Roma la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc cu un zbor al companiei Alitalia.


   

×
Subiecte în articol: avion prezidential Tarom Traian Băsescu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close