Antena 3 CNN Actualitate Un elev din Piatra Neamţ a fost exmatriculat pentru obiectivism

Un elev din Piatra Neamţ a fost exmatriculat pentru obiectivism

Un elev din Piatra Neamţ a fost exmatriculat pentru obiectivism
Sursa foto: Foto: Videonews
29 Apr 2011   •   21:02

Exmatriculat pentru obiectivism. Un elev de clasa a XII-a din Piatra Neamţ a fost mutat disciplinar din liceu, pentru că a postat pe internet fotografii cu colegii lui fumând sau jucând cărţi în timpul orelor.

Conducerea şcolii îl acuză pe tânăr că a făcut unele poze fără acceptul conducerii, iar pe altele le-ar fi trucat. Alţi cinci colegi, care apar în fotografii, au fost şi ei mutaţi.

Totul a pornit de la un proiect fotografic propus chiar de conducerea liceului informatic. Realizarea lui a căzut în sarcina lui Tudor Platon, elev de nota zece şi un artist recunoscut deja, cu mai multe expoziţii în CV.

Instantaneele surprinse de adolescent au aruncat însă consiliul profesoral în aer. Dascălii sunt extrem de supăraţi. Nu neapărat că elevii fumează şi joacă poker în timpul orelor, cât mai ales că pozele care arată aceste lucruri au ajuns pe internet.

Nici comentariile nu au rămas netaxate. "Pozele acelea sunt gândite sunt remeditate şi cu rea intenţie", spune Georgeta Nour, profesoară de informatică la liceul cu pricina.

Conducerea şcolii susţine chiar că fotografiile sunt regizate.

"Imaginile din acest proiect nu sunt imagini instantanee din activitatea şcolară", consideră Elena Genoveva Irimia, directorul Colegiul de Informatică Piatra Neamţ.

Elevul spune însă că sunt doar aspecte ale vieţii de zi cu zi.

În plus, profesorii nu ar fi ştiut că sunt fotografiaţi, fapt infirmat de elev. "Le-am spus că fotografiez", susţine Tudor Platon, elevul sancţionat.

În urma scandalului, artistul şi cinci dintre elevii care apar în poze au fost mutaţi disciplinar.

Tinerii se tem că mutarea în alt liceu nu pune capăt scandalului şi că profesorii îi vor penaliza şi la bacalaureat pentru acelaşi proiect foto.

×
Subiecte în articol: elevi poze fumat
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close