Antena 3 CNN Actualitate Un judecător de la CC propus de PSD a înclinat balanţa în favoarea lui Băsescu

Un judecător de la CC propus de PSD a înclinat balanţa în favoarea lui Băsescu

Un judecător de la CC propus de PSD a înclinat balanţa în favoarea lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    21 Aug 2012   •   15:39

Judecătorul CC Ion Predescu a declarat că Aspazia Cojocaru, judecător propus de PSD la Curtea Constituţională, a înclinat balanţa la CC în favoarea lui Traian Băsescu.

"Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi", a precizat Predescu, potrivit gandul.info.

În articol se arată că au votat pentru validarea referendumului Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader, toţi trei din tabăra USL, iar pentru invalidarea referendumului au votat Augustin Zegrean (preşedinte), Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Iulia Antoanella Motoc "din tabăra PDL-Băsescu", Puskas Valentin Zoltan, propus de UDMR, şi Aspazia Cojocaru, propusă de PSD în CC.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, că CC a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum.

De asemenea, CC confirmă rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?", iar 943.375 (11.15 %) au răspuns "NU".

Totodată, CC constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil.

În comunicatul dat publicităţii de Curtea Constituţională se precizeză că la data publicării acestei hotărâri în Monitorul Oficial încetează interimatul lui Crin Antonescu în exercitarea funcţiei de preşedinte, iar Traian Băsescu îşi reia atribuţiile de şef al statului.



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close