Antena 3 CNN Politică Un preot a demisionat din funcţie, ca să candideze la Camera Deputaţilor

Un preot a demisionat din funcţie, ca să candideze la Camera Deputaţilor

Un preot a demisionat din funcţie, ca să candideze la Camera Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    14 Noi 2012   •   11:01

Un preot paroh din Hunedoara a demisionat din funcţia pe care o avea la parohiile Luncoiu de Sus şi Podele, pentru a candida din partea PRM în Colegiul de deputaţi Brad-Valea Mureşului.

O hotărâre a Sinodului Bisericii Ortodoxe Române (BOR) nu le permite preoţilor să se înscrie într-o cursă electorală pentru Parlament.

"Chiar dacă nu există o prevedere în statutul BOR în ceea ce priveşte alegerile parlamentare, există o hotărâre a Sinodului care permite doar candidatura pentru un mandat de consilier local sau consilier judeţean, situaţie în care preotul trebuie să primească binecuvântarea episcopului. Am făcut aceste demersuri la Episcopia Devei şi Hunedoarei şi pentru candidatura mea la Camera Deputaţilor, dar nu am primit binecuvântarea episcopului. Demisia a fost alegerea mea, pentru că am vrut să fiu corect faţă de Biserică şi oameni", a declarat preotul demisionar Ioan Poenar, informează Agerpres.

Trimisul Domnului este de părere că Biserica Ortodoxă ar trebui să aibă preoţi care să îi reprezinte interesele în Parlament, existând precedente în acest sens, imediat după anul 1990.






×
Subiecte în articol: preot demisie Hunedoara PRM
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close