Antena 3 CNN Actualitate Zece generali şi colonei, şefi la Apărare, urmăriţi penal pentru cumpărarea unor locuinţe de la minister

Zece generali şi colonei, şefi la Apărare, urmăriţi penal pentru cumpărarea unor locuinţe de la minister

Zece generali şi colonei, şefi la Apărare, urmăriţi penal pentru cumpărarea unor locuinţe de la minister
Sursa foto: Foto: tribunetalk.com
de M.Z.    |    26 Apr 2013   •   15:58

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală faţă de 10 persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN în legătură cu achiziţionarea în condiţii nelegale a unor locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat, se arată într-un comunicat de vineri al DNA, informează Agerpres.

 
Este vorba de general maior Şerban Floarea, general maior Radici Francisc, general maior Năstase Constantin, general locotenent Medar Sergiu-Tudor, general locotenent Rotaru Gheorghe.
 
Lor li se adaugă general corp de armată Chelaru Mircia, comandor Gonciariuc Gheorghe, colonel Julea Cornel, colonel Vizitiu Ionel, plutonier adjunct Matei Mihaela, toţi în rezervă.
 
Potrivit documentului, aceştia sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii. 
 
În rezoluţia de începere a urmăririi penale se arată că există date şi indicii temeinice că învinuiţii menţionaţi au închiriat şi ulterior au cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale cu încălcarea prevederilor legale, făcând uz de declaraţii false. 
 
Potrivit rezoluţiei procurorilor, învinuiţii s-au prevalat de prevederile legii pentru a-şi cumpăra locuinţele de serviciu, în condiţiile în care deţineau sau deţinuseră una, două sau chiar trei alte case proprietate personală. 
 
Conform acelei legi, cadrele militare sau fostele cadre militare care deţineau, la data apariţiei legii, locuinţe de serviciu aparţinând Ministerului Apărării Naţionale le puteau cumpăra, în regim subvenţionat, însă cu anumite condiţii, între care şi: titularul contractului de închiriere să deţină această calitate de chiriaş în baza unui contract de închiriere valabil încheiat, titularul cererii de cumpărare să nu deţină sau să nu fi deţinut locuinţe proprietate pe teritoriul României, titularul cererii să nu mai fi cumpărat din fondul de stat o altă locuinţă, în regim subvenţionat. 




 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close