Antena 3 CNN Show Showbiz Recunoşti băieţelul care a dat cămăşuţa pe tricou şi a făcut istorie în fotbal? "Am râs când s-a scris că mi-a luat tata mașină la 18 ani"

Recunoşti băieţelul care a dat cămăşuţa pe tricou şi a făcut istorie în fotbal? "Am râs când s-a scris că mi-a luat tata mașină la 18 ani"

Băieţelul cu ochi mari şi părul creţ din fotografie a dat cămăşuţa pe tricou şi a ajuns azi să facă istorie în fotbal, devenind un bărbat de succes.

Recunoşti băieţelul care a dat cămăşuţa pe tricou şi a făcut istorie în fotbal? "Am râs când s-a scris că mi-a luat tata mașină la 18 ani"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2023   •   10:05

"Atunci îmi doream să fie ca acum. Acum mi-aș dori să fie ca atunci!", a scris el, în dreptul fotografiei în care are numai câţiva ani.

Născut pe 2 octombrie 1985, la București, este un fotbalist român retras din activitate, care a evoluat pe postul de atacant. Marica a jucat și 71 de meciuri pentru echipa națională, pentru care a evoluat între anii 2003 și 2014 și pentru care a marcat 25 de goluri.

A debutat în fotbalul mare la Dinamo București, echipă din orașul său natal. Primul meci în Divizia A l-a jucat pe data de 4 mai 2002, pierdut cu scorul de 1-0 în fața celor de la FC Național. 

A fost considerat un viitor talent al fotbalului românesc, drept pentru care a început să fie introdus din ce în ce mai des în primul 11 al formației alb-roșii. Astfel, în sezonul 2002-2003 a bifat 11 partide, în care a marcat un gol. 

Citeşte şiRecunoşti puştiul simpatic? Azi e un artist talentat care face furori printre românce

La Dinamo, el câștigat două titluri de campion, în 2002 și în 2004, precum și două Cupe ale României, în 2003 și 2004. În 2003 a debutat și în Cupa UEFA, unde a înscris un gol în poarta viitoarei sale formații Șahtior Donețk.

Fiind impresionat de prestația sa din dubla cu Șahtior, Mircea Lucescu îl aduce la echipa ucraineană unde își va petrece cei mai buni ani din carieră. 

În sezonul 2005-2006, a câștigat din nou titlul în Ucraina, fiind titularizat în 21 de partide în care a marcat de patru ori. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ciprian Marica: "M-am amuzat întrebându-mă de unde scosese "Financial Times" știrea că provin dintr-o familie bogată"

În sezonul 2006-2007, românul a explodat pe plan european, marcând patru goluri în Liga Campionilor. Totuși, Șahtior nu a trecut de faza grupelor, dar a ajuns în primăvara UEFA, unde a fost eliminată în optimi de deținătoarea trofeului, FC Sevilla, potrivit wikipedia.ro.

Ulterior, după terminarea carierei, Ciprian Marica s-a implicat financiar în susținerea clubului Farul Constanța, dar și în acțiuni caritabile și chiar a înființat o fundație, care îi poartă numele, prin care ajută tinerii să facă performanță în sport. 

"Știu că m-am amuzat odată întrebându-mă de unde scosese "Financial Times" știrea că provin dintr-o familie bogată, iar tata mi-ar fi luat o mașină sport la împlinirea vârstei de 18 ani. Se vede că ziariștii n-apucaseră să vadă ce e în fața liceului Jean Monnet zi de zi!", spunea Ciprian Marica, în urmă cu ceva timp.

×
Subiecte în articol: recunoaste vedeta Ciprian Marica
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close