x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

FIFA a exclus naţionala din Zimbabwe din preliminariile Cupei Mondiale din 2018

de 13 Mar 2015   •   07:46
FIFA a exclus naţionala din Zimbabwe din preliminariile Cupei Mondiale din 2018 172
Comisia de Disciplină a FIFA a anunţat federaţia din Zimbabwe (ZIFA), joi, că a fost exclusă din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, din cauza datoriilor faţă de tehnicianul Jose Claudinei Georgini, anunţă Mediafax.

"Excluderea vine ca urmare a neplăţii de către ZIFA a unei datorii importante faţă de antrenorul Jose Claudinei Georgini după o decizie din 15 august 2012 a Comisiei FIFA pentru Statutul Jucătorului. Pentru că decizia era finală şi executorie, ia FIFA nu a achitat datoria, la solicitarea antrenorului s-au deschis proceduri disciplinare împotriva ZIFA pentru nerespectarea unei decizii", notează site-ul forului mondial.

Comisia de Disciplină a FIFA a luat o primă decizie în acest caz în aprilie 2013, prin care ZIFA a fost amendată şi forului i s-a acordat un termen de 60 de zile pentru a achita jumătate din datorie şi un termen de 120 de zile pentru a actita restul datoriei. Federaţia din Zimbabwe a fost avertizată atunci că dacă nu achită sumele respective în perioadele stabilite cazul va fi reanalizat de Comisia de Discipli a FIFA pentru a se dicta sancţiuni mai severe.

"Având în vedere faptul că ZIFA nu a achitat datoria către antrenor, şi la solicitarea tehnicianului, cazul a fost analizat din nou de Comisia de Disciplină a FIFA, care a luat o a doua decizie. Comisia a acordat ZIFA un termen final de 60 de zile pentru a-şi achita datoria faţă de Georgini. În plus, ZIFA a fost avertizată că, dacă nu va plăti suma în cauză în termenul acordat, pe lângă faptul că va fi amendată, va fi şi exclusă din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. ZIFA a fost informată că excluderea va veni automat, fără a fi necesară luarea altei decizii de către Comisia de Disciplină a FIFA. ZIFA nu a contestat decizia. Deoarece ZIFA nu şi-a achitat datoriile în perioadele acordate şi solicitarea creditorului, Comisia de Disciplină a FIFA a dictat excluderea ZIFA din preliminariile Cupei Mondiale din 2018", se menţionează pe site-ul FIFA.

Jose Claudinei Georgini a antrenat naţionala de fotbal din Zimbabwe în 2008.
sati