Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România a învins Estonia cu 2-0 şi s-a calificat la barajul pentru Cupa Mondială din 2014

România a învins Estonia cu 2-0 şi s-a calificat la barajul pentru Cupa Mondială din 2014

România a învins Estonia cu 2-0 şi s-a calificat la barajul pentru Cupa Mondială din 2014
de M.T.    |    15 Oct 2013   •   22:50

Echipa naţională a României s-a calificat la barajul pentru Cupa Mondială din 2014, după ce a câştigat cu 2-0 în faţa Estoniei pe Arena Naţională din Bucureşti, în ultimul meci din cadrul grupei D a preliminariilor.

Ambele goluri ale echipei antrenate de Victor Piţurcă au fost marcate de Ciprian Marica, atacantul celor de la Getafe punctând câte o dată în fiecare repriză.

România a încheiat pe locul 2 în grupă profitând şi de faptul că Olanda a câştigat la Istanbul în faţa Turciei cu scorul de 2-0.

Meciurile de baraj din zona europeană vor avea loc în sistem tur-retur, pe 15 şi 19 noiembrie.

Un merit cel puţin la fel de mare, dacă nu chiar mai mare, pentru faptul că România revine într-un baraj pentru calificarea la Cupa Mondială după o pauză de 12 ani aparţine Olandei, care, deşi calificată şi sigură de primul loc în grupă, şi-a dovedit profesionalismul şi a câştigat cu 2-0 la Istanbul.

De altfel, naţionala lui Van Gaal a adus şi prima veste bună a serii, Arjen Robben deschizând scorul în minutul 8 al meciului cu Turcia. În acel moment, chiar dacă se afla la egalitate cu Estonia, echipa României a urcat pe locul 2, poziţie pe care avea să rămână până la final.

Cu toate acestea, la Bucureşti lucrurile erau departe de a merge bine, balticii având trei ocazii bune să marcheze, prin vedeta Vassiljev şi Kink, care a ratat de două ori în aceeaşi fază.

Fanii români au aşteptat 25 de minute pentru prima acţiune periculoasă la poarta lui Pareiko, Bogdan Stancu trimiţând peste de la şapte metri. Acelaşi jucător s-a revanşat însă cinci minute mai târziu, când a obţinut un penalty, pe care Marica l-a transformat fără probleme pentru 1-0.

Rezultatul a rămas neschimbat până la pauză, deşi Marica, lovitură de cap respinsă de portar în corner, şi Gigel Bucur, şut frumos din afara careului puţin pe lângă, ar fi putut dubla avantajul tricolorilor.

Repriza a doua a început cu o altă veste excelentă de la Istanbul, Wesley Sneijder, jucător care evoluează chiar în Turcia, la Galatasaray, înscriind al doilea gol al olandezilor. Din acel moment, era evident că elevii lui Piţurcă depind doar de ei.

Evoluţia românilor a dezamăgit însă, deşi Marica avea să marcheze pentru 2-0 cu zece minute înainte de final, cu o lovitură de cap în urma unei centrări perfecte a lui Măţel, iar jocul naţionalei în perspectiva dublei de la baraj nu oferă prea multe motive de optimism.

În celălalt meci din grupa D, la Budapesta, Ungaria a învins Andorra tot cu 2-0, prin golurile reuşite de Nemanja Nikolic, şi a încheiat pe locul 3.

România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Gardoş, Raţ - Bourceanu, C. Lazăr (Hoban 79) - Bucur (Torje 57), Stancu (Grozav 46), Tănase - Marica

Estonia: Pareiko - Jaager, Reintam, Klavan, Teniste - Kink, Dmitrijev - Lindpere (Kruglov 75), Vassiljev, Puri (Ojamaa 58) - Zenjov (Anier 46)

Rezultate grupa D: Turcia - Olanda 0-2, România - Estonia 2-0, Ungaria - Andorra 2-0

Clasament final grupa D: 1.Olanda 28p, 2.România 19p, 3.Ungaria 17p, 4.Turcia 16p, 5.Estonia 7p, 6.Andorra 0p

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close