Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua, victorie fantastică în Israel. Echipa lui Becali e aproape calificată în primăvara europeană

Steaua, victorie fantastică în Israel. Echipa lui Becali e aproape calificată în primăvara europeană

Steaua, victorie fantastică în Israel. Echipa lui Becali e aproape calificată în primăvara europeană
19 Oct 2017   •   19:35

FCSB a reuşit o victorie foarte importantă în faţa formaţiei israeliene Hapoel Beer Sheva, cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, pe Stadionul Turner din Beer Sheva în Grupa G a Europa League la fotbal. 

Vicecampioana României a făcut un pas mare spre calificarea în şaisprezecimile de finală ale competiţiei, după cea de-a treia sa victorie în grupă. 

Succesul ''roş-albaştrilor'' a fost adus de ''dubla'' francezului Harlem Gnohere (70, 75), golul campioanei Israelului fiind reuşit de spaniolul Isaac Cuenca (87). Victoria a venit însă după ce portarul Niţă a avut două intervenţii salutare, iar israelienii au cerut în două rânduri penalty pentru henţ în careu, având şi un gol anulat pentru ofsaid (Melikson, 18). 

FCSB a avut o foarte bună ocazie în chiar minutul 2 al meciului, când Budescu a trimis un şut din întoarcere, care aproape a şters bara. Echipa antrenată de Nicolae Dică a continuat să pună probleme, iar Benzar a centrat foarte bine în faţa porţii, însă Tănase nu a fost pe fază. 

Prima ocazie a gazdelor a fost semnată de nigerianul Ogu (24), al cărui şut de la 22 de metri a fost deviat uşor pe lângă poartă. Africanul s-a accidentat la această fază şi a fost schimbat, FCSB pierzând şi ea un titular, Romario Benzar, tot accidentat. 

Bucureştenii au mai avut două faze periculoase, dar Tănase a fost blocat în momentul şutului (26), iar Budescu a tras pe lângă (27). 

Niţă a fost providenţial la pătrunderea lui Nwakaeme (29), încheiată cu şut. Finalul primei reprize a aparţinut israelienilor, dar şutul lui Radi a fost deviat (cu mâna) de Ov. Popescu (43), fiind prins de Niţă. La ultima fază (45+1), Nwakaeme a deviat o centrare, dar balonul s-a dus pe lângă ţintă. 

Hapoel a avut o ocazie foarte mare, dar Niţă a respins incredibil cu piciorul voleul lui Einbinder (87). 

Peste doar trei minute, Dică îl schimba pe Tănase cu Gnohere, iar francezul a marcat la prima sa fază, cu un şut din întoarcere (70), după o pătrundere a lui Filipe Teixeira. În min. 75, FCSB şi-a majorat avantajul, prin acelaşi Gnohere, care a reluat în plasă centrarea remarcabilă a lui Budescu. 

Hapoel Beer Sheva a atacat fără claritate, dar Korhut (86) a avut o ocazie bună, şutul său deviat trecând pe lângă poartă. Golul gazdelor a venit în min. 87, când Elhatem a pătruns uşor pe partea dreaptă şi a centrat în faţa porţii, de unde Cuenca a sancţionat ezitările în lanţ ale apărării. 

În min. 87, Pekhart a trimis cu capul spre poartă, dar mingea s-a lovit de mâna lui Planic, dezechilibrat, iar arbitrul nu a acordat penalty, în ciuda protestelor gazdelor. 

FCSB mai a fost lipsită în acest meci de Mihai Pintilii (accidentat), de Denis Alibec (exclus din lot), de William De Amorim, dar şi de Cătălin Golofca. 

La Hapoel au fost titulari cei doi jucători care au evoluat în Liga I, Hatem Elhamed (ex-Dinamo) şi Anthony Nwakaeme (ex-U Cluj). 

Următorul meci pentru FCSB va fi revanşa cu Hapoel, pe 2 noiembrie, la Bucureşti. 

Hapoel Beer Sheva - FCSB 1-2 (0-0) 
Au marcat: Isaac Cuenca (87), respectiv Harlem Gnohere (70, 75). 
Beer Sheva, Stadion Turner: circa 15.000 spectatori 
Europa League - Grupa G 

Au evoluat echipele: 
Hapoel Beer Sheva: 1. David Goresh - 2. Ben Bitton (22. Isaac Cuenca, 74), 20. Loai Taha, 44. Hatem Elhamed, 69. Mihaly Korhut - 15. Vladimir Broun, 30. John Ogu (7. Maharan Radi, 30), 11. Daniel Einbinder - 24. Maor Melikson (căpitan), 14. Ben Sahar (99. Tomas Pekhart, 67), 9. Anthony Nwakaeme. Antrenor: Barak Bakhar. 
Rezerve neutilizate: 36. Gal Navon - 10. Elyaniv Barda, 18. Michael Ohana, 81. Dor Elo. 
FCSB: 1. Florin Niţă - 2. Romario Benzar (44. Gabriel Enache, 25), 16. Bogdan Planic, 4. Mihai Bălaşa, 15. Marko Momcilovic - 6. Dragoş Nedelcu, 23. Ovidiu Popescu - 98. Dennis Man (17. Florinel Coman, 58), 11. Constantin Budescu, 80. Filipe Teixeira - 10. Florin Tănase (căpitan; 9. Harlem Gnohere, 70). Antrenor: Nicolae Dică. 
Rezerve neutilizate: 99. Daniel Vlad - 3. Ionuţ Larie, 8. Lucian Filip, 12. Junior Morais. 

Arbitru: Kevin Blom; arbitri asistenţi: Charles Schaap, Joost van Zuilen; arbitri adiţionali: Jochem Kamphuis, Jeroen Manschot; arbitru de rezervă: Bas van Dongen 
Delegat UEFA: Alojzije Supraha (Croaţia) 
Cartonaşe galbene: Tănase (51), Filipe Teixeira (61), Coman (71), Melikson (90), Elhamed (90+1), Ov. Popescu (90+4). 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: europa league FCSB Steaua Bucuresti
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close