Antena 3 CNN Sport Cu ce se ocupa Gigi Becali înainte de Revoluție si ce studii are acesta. Totul despre latifundiarul din Pipera

Cu ce se ocupa Gigi Becali înainte de Revoluție si ce studii are acesta. Totul despre latifundiarul din Pipera

Toată lumea îl știe pe Gigi Becali, însă puțini știu ce meserie are de fapt latifundiarul din Pipera și ce a lucrat înainte de revoluție, până să devină bogat. Patronul clubului FCSB a avut de-a lungul timpului mai multe locuri de muncă, pe care le vom analiza în detaliu.

Cu ce se ocupa Gigi Becali înainte de Revoluție si ce studii are acesta. Totul despre latifundiarul din Pipera
de Cristina Tudorache    |    14 Iul 2020   •   00:30

Gigi Becali s-a născut în satul Zagna, în județul Brăila, pe data de 25 iunie 1958, iar de curând a împlinit 62 de ani. Se știe despre Becali că provine dintr-o familie de origine aromână. Familia sa a fost deportată de către comuniști în Bărăgan, iar tatăl acestuia a reușit să-și întrețină familia din oierit. Gigi a avut două surori, însă una dintre ele a murit acum 20 de ani, la doar 44 de ani, din cauza unei infecţii pulmonare foarte puternice. Acesta a fost momentul care l-a marcat pe Gigi și l-a apropiat de Dumnezeu.

Ce studii are Gigi Becali

Revenind la copilăria lui Gigi Becali, afaceristul a studiat la liceul ”Iuliu Maniu” din București, care la vremea respectivă era o școală profesională. În 2005, Gigi s-a înscris la cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Ecologice din București, dar, doi ani mai târziu, a abandonat studiile superioare din lipsa timpului.

Ce meserii a avut latifundiarul din Pipera înainte să devină bogat

Gigi Becali a lucrat mai întâi ca lăcătuș-mecanic în cadrul ICCE, pe platforma din Băneasa. În momentul Revoluției din 1989, acesta era paznic la vanele și robineții din subsolul clădirii. După revoluție, Becali a luat un împrumut de la Gică Hagi și a început să importe blugi, țigări, săpun și diverse bunuri cu TIR-urile din Turicia. Tot pe atunci a primit și o moștenire importantă care l-a ajutat să se propulseze financiar. Gigi a ales să investească banii în terenuri în jurul Bucureștiului, iar aceasta s-a dovedit a fi cartea norocoasă pentru el.

Ajuns bogat, Becali s-a implicat și în politică. Și-a creat propriul partid, iar între iunie 2009 și decembrie 2012, latifundiarul din Pipera a fost membru în Parlamentul European. Ulterior a ajuns și în Parlamentul României, având însă și o condamnare penală din decembrie 2012, până în mai 2013.
 

×
Subiecte în articol: Gigi Becali ocupație studii
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close