Cu ce se ocupa Gigi Becali înainte de Revoluție si ce studii are acesta. Totul despre latifundiarul din Pipera

de Cristina Tudorache    |    14 Iul 2020   •   00:30

Toată lumea îl știe pe Gigi Becali, însă puțini știu ce meserie are de fapt latifundiarul din Pipera și ce a lucrat înainte de revoluție, până să devină bogat. Patronul clubului FCSB a avut de-a lungul timpului mai multe locuri de muncă, pe care le vom analiza în detaliu.

Gigi Becali s-a născut în satul Zagna, în județul Brăila, pe data de 25 iunie 1958, iar de curând a împlinit 62 de ani. Se știe despre Becali că provine dintr-o familie de origine aromână. Familia sa a fost deportată de către comuniști în Bărăgan, iar tatăl acestuia a reușit să-și întrețină familia din oierit. Gigi a avut două surori, însă una dintre ele a murit acum 20 de ani, la doar 44 de ani, din cauza unei infecţii pulmonare foarte puternice. Acesta a fost momentul care l-a marcat pe Gigi și l-a apropiat de Dumnezeu.

Ce studii are Gigi Becali

Revenind la copilăria lui Gigi Becali, afaceristul a studiat la liceul ”Iuliu Maniu” din București, care la vremea respectivă era o școală profesională. În 2005, Gigi s-a înscris la cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Ecologice din București, dar, doi ani mai târziu, a abandonat studiile superioare din lipsa timpului.

Ce meserii a avut latifundiarul din Pipera înainte să devină bogat

Gigi Becali a lucrat mai întâi ca lăcătuș-mecanic în cadrul ICCE, pe platforma din Băneasa. În momentul Revoluției din 1989, acesta era paznic la vanele și robineții din subsolul clădirii. După revoluție, Becali a luat un împrumut de la Gică Hagi și a început să importe blugi, țigări, săpun și diverse bunuri cu TIR-urile din Turicia. Tot pe atunci a primit și o moștenire importantă care l-a ajutat să se propulseze financiar. Gigi a ales să investească banii în terenuri în jurul Bucureștiului, iar aceasta s-a dovedit a fi cartea norocoasă pentru el.

Ajuns bogat, Becali s-a implicat și în politică. Și-a creat propriul partid, iar între iunie 2009 și decembrie 2012, latifundiarul din Pipera a fost membru în Parlamentul European. Ulterior a ajuns și în Parlamentul României, având însă și o condamnare penală din decembrie 2012, până în mai 2013.
 

Parteneri
x close