Antena 3 CNN Sport Off Sport Cristian Tudor Popescu, despre reacţia neaşteptată la eșecul Simonei Halep: „Dacă e dezastru, te va lovi fără milă și pe tine”

Cristian Tudor Popescu, despre reacţia neaşteptată la eșecul Simonei Halep: „Dacă e dezastru, te va lovi fără milă și pe tine”

Cristian Tudor Popescu, despre reacţia neaşteptată la eșecul Simonei Halep: „Dacă e dezastru, te va lovi fără milă și pe tine”
23 Aug 2017   •   09:11

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a povestit, într-un articol publicat pe republica.ro, cum a trăit finala turneului de la Cincinnati (WTA), ratată de Simona Halep, motivându-și astfel reacția critică la adresa româncei.

”Ce am încercat să fac în timpul meciului? Să pun în lumină telespectatorilor pasionați, dar nu neapărat specialiști în tenis, de ce se întâmplă ce se întâmplă. De ce pierde Simona ghem după ghem”, a scris jurnalistul.

De asemenea, acesta a precizat că, atunci când ”Simona joacă prost”, nu se poate face că nu vede.

”A comenta în direct lupta unei jucătoare care te implică emoțional e mult mai riscant, dar mai drept. Poți să greșești în interpretarea fazelor, să ai reacții impulsive, poți să cedezi psihic odată cu Simona – căci de ea a fost vorba în majoritatea cazurilor. Dacă e dezastru, te va lovi fără milă și pe tine. Firește, poți să stai la cutie. Să comentezi detașat, obiectivist, cu grijă să nu ridici tonul, să nu tresari. Numeri contabilicește greșelile și așii, nu-ți permiți nicio exclamație, nicio încurajare, faci doar unele observații, fără a încerca să identifici și posibile soluții.

Sunt în stare să comentez și așa, dar n-o s-o fac niciodată. Îmi dau voie să trăiesc meciul, să pierd sau să câștig, să sufăr, împreună cu feblețile mele, Roger Federer și Simona Halep, de pildă. Asta înseamnă că sar de bucurie când ei câștigă punctul cu o lovitură excepțională, dar nicidecum că aplaud când adversarul greșește neforțat. Iar când Simona joacă prost, nu mă fac că nu văd”, a mai scris Cristian Tudor Popescu.


 

×
Subiecte în articol: Simona Halep garbine muguruza
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close