Antena 3 CNN Sport Reacția lui Cristian Tudor Popescu, după ce Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Roma

Reacția lui Cristian Tudor Popescu, după ce Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Roma

Cristian Tudor Popescu a comentat, luni, victoria Simonei Halep din finala turneului WTA de la Roma, după ce Karolina Pliskova a abandonat în setul 2. Potrivit jurnalistului, Pliskova a avut o stare de sănătate vizibil proastă și nu înțelege de ce a mai intrat pe teren.

Reacția lui Cristian Tudor Popescu, după ce Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Roma
de Dan Gabor    |    21 Sep 2020   •   18:07

„Simona era pregătită pentru această finală din toate punctele de vedere. Așteptam un meci intens cu Pliskova. Este sinistru ce s-a întâmplat, fiindcă ieri a avut semifinală cu Vondursova și acolo nu a arătat niciun fel de problemă, fizică, psihică sau motorie. Am văzut că își sufla nasul, avea ochii roșii.

În nici 24 de ore, nu a fost în stare să joace. Nu știu de ce a mai intrat pe teren. De la prima minge și până la abandon, ea nu s-a mișcat. Tot ce a lovit au fost execuții de pe loc. Serviciu slab, cu duble-greșeli. A cerut și asistență medicală pentru spate, am înțeles. Nu înțeleg: 1. Cum i s-a putut degrada starea atât de repede în 24 de ore? și 2. De ce a mai intrat pe teren în aceste condiții?

Condiția fizică este un parametru care contribuie la victorii sau înfrângeri, alături de serviciu, forehand, backhand, condiția psihică a jucătoarei. Un meci de tenis se câștigă cu suma acestor parametri. Dacă această sumă scade sub un anumit prag, pierzi. Scăderea poate veni de la o anumită lovitură, de la o cădere psihică sau de la o prăbușire fizică. Este nedrept să auzim că, de fapt, Simona n-a câștigat, că a beneficiat de abandonuri. Simona e campioană, punct”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Simona Halep a câştigat turneul WTA de la Roma

Simona Halep a câştigat turneul WTA de la Roma, după ce a câștigat primul set cu 6-0, iar în setul 2 Karolina Pliskova a abandonat partida la scorul de 2-1. Halep a câştigat pentru prima dată turneul de la Roma.

Karolina Pliskova a abandonat în setul 2, după ce a pierdut cu 6 la 0 primul set. Pentru victoria din finală, Halep va încasa 150.000 de euro. Turneul de la Roma este al treilea turneu WTA pe care îl câştigă Simona Halep anul acesta. Cu 14 victorii consecutive, Simona Halep se pregăteşte pentru Roland Garros.

Românca este favorita numărul 1 la Paris, după ce Ashleigh Barty a anunţat că nu va participa la Openul Francez.

Dacă Simona câştigă la Roland Garros va redeveni numărul 1 WTA.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close