Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România a debutat cu victorie la EURO 2019 - tineret! Show total făcut de „tricolori”

România a debutat cu victorie la EURO 2019 - tineret! Show total făcut de „tricolori”

România a debutat cu victorie la EURO 2019 - tineret! Show total făcut de „tricolori”
18 Iun 2019   •   21:25

Selecţionata de tineret a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, 4-1 (2-1) cu Croaţia, marţi seara, în Grupa C, pe San Marino Stadium din Serravalle.

Tricolorii au obţinut prima lor victorie la un Campionat European de tineret, la 21 de ani după singura participare anterioară.

Echipa României a făcut un joc solid, cu risipă de efort, multă dăruire şi determinare, câştigând prin golurile marcate de George Puşcaş (11 - penalty), Ianis Hagi (14), Tudor Băluţă (66), Adrian Petre (90+1), respectiv Nikola Vlasic (18). Primul şi ultimul au venit după consultări ale arbitrajului video, o premieră pentru o echipă românească.

----------------------------

Min 90+2. După revizuirea VAR, România închide tabela de marcaj prin Adrian Petre, scor 4-1!

Min 88. Radu intervine perfect la o lovitură liberă de la marginea careului și respinge în corner.

Min  66. Tudor Băluță pătrunde în careu, îl întoarce pe croatul Filip Benkovic ca în curtea școlii și marchează la colțul scurt, cu un șut plasat. 3-1 pentru România!!!

Min 20. Croații pun presiune pe poarta lui Radu, dar goalkeeperul român intervine precis de această dată.

Min 18. Nikola Vlasic reduce din handicap, după o incursiune printre fundașii români și un șut plasat în dreapta lui Radu. 2-1 pentru România!

Min 14. Ianis Hagi reia în plasa porții din mijlocul careului, o minge respinsă in extremis de croați, după o fază creată de același Pușcaș. România conduce cu 2-0!!!

Min 11. George Pușcaș a deschis scorul pentru România, din penalty, în minutul 11. Tot el a și obținut penalty-ul, în urmă verificărilor VAR, după ce un fundaș croat a blocat șutul spre poartă cu mâna.

----------------------------

România - Croația, primul meci al tricolorilor la Euro 2019, se joacă în această seară, de la ora 19:30.

Mirel Rădoi s-a gândit să inoveze, înaintea partidei din această seară, însă, în cele din urmă, pare să încline spre varianta "clasică".

Selecționerul naționalei U21 are două echipe în minte, înaintea meciului de debut la Euro 2019, cu Croația: cea de bază, așteptată de toată lumea, dar și o variantă-surpriză. Aceasta din urmă ar presupune trecerea lui Pașcanu fundaș stânga și retragerea lui Băluță în centrul apărării. 

În aceste condiții, la mijloc, lângă Cicâldău ar apărea Nedelcu. Rădoi s-a gândit la această soluție din mai multe motive: pentru a câștiga talie în banda stângă a defensivei,  dar și pentru a porni cu construcția de la fundașii centrali, în condițiile în care Băluță are un plus la capitolul tehnică.

Echipa probabilă: Radu - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan - Băluță, Cicâldău - Man, Hagi, Coman - Pușcaș.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Nationala de fotbal a Romaniei
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close