Antena 3 CNN Sport Tenis Federer şi Roddick, în finala Wimbledon. Britanicii, dezamăgiţi după eliminarea lui Murray

Federer şi Roddick, în finala Wimbledon. Britanicii, dezamăgiţi după eliminarea lui Murray

Federer şi Roddick, în finala Wimbledon. Britanicii, dezamăgiţi după eliminarea lui Murray
03 Iul 2009   •   21:48

Roger Federer rămâne în cursă pentru al şaselea titlu la Wimbledon şi pentru recordul de 15 titluri de Mare Şlem, după ce l-a învins pe Tommy Haas în trei seturi, în semifinale. Numărul doi mondial s-a impus cu 7-6 (7-3), 7-5, 6-3 şi va disputa finala, duminică, împotriva lui Andy Roddick.

Federer a servit superb şi nu a cedat niciun serviciu, câştigând după două ore şi două minute pe Arena Centrală. În vârstă de 27 de ani, elveţianul va juca a şaptea finală consecutivă la Wimbledon, încercând să facă uitată înfrângerea de anul trecut în faţa lui Rafael Nadal, care anul acesta lipseşte din cauza unei accidentări.

?Tommy a jucat foarte bine începând cu turneul de la Paris şi ştiam la ce pericol să mă aştept. Sunt mulţumit de cum am jucat. Este incredibil că m-am calificat într-o nouă finală?, a declarat Federer pentru BBC Sport.

Roddick, cel mai puternic Andy în semifinală
Lunga aşteptare a Marii Britanii pentru un finalist local la Wimbledon continuă, după ce Andy Murray a pierdut o finală tensionată în faţa americanului Andy Roddick. Acesta din urmă s-a impus cu 6-4, 4-6, 7-6 (9-7), 7-6 (7-5). Roddick a făcut poate unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei, impunându-se după trei ore şi şapte minute.

Un moment cheie a avut loc în setul trei, când Murray a revenit de la 2-5, pentru ca apoi să piardă cu greu la tie-break. Murray va fi dezamăgit de rezultatul primei lui semifinale la Wimbledon, însă se poate consola cu faptul că a avut un adversar în formă mare. ?A trebuit să fac cel mai bun joc al meu ca să câştig?, a spus Roddick pentru BBC Sport.

?Nu am suficiente cuvinte să laud jocul făcut de Andy Murray. Dar şi eu pot să joc tenis uneori. Nu prea îmi acorda nimeni şanse, dar am ştiut că dacă nu mă abat de la jocul meu pot câştiga. El a avut multă presiune pe umeri şi eu am profitat de lucrul ăsta, chiar cred că m-a ajutat. A fost un jucător mult mai bun ca mine în acest an, dar eu am fost un pic mai bun astăzi?, a mai declarat Roddick, care obţinuse până la această partidă doar 2 victorii în 8 partide disputate cu Murray.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close