Antena 3 CNN Sport Tenis Viza lui Novak Djokovic a fost anulată

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată

Ministrul Imigrării, Alex Hawke, și-a folosit puterea pentru a anula viza lui Novak Djokovic, în timp ce avocații acestuia se pregătesc să depună o acțiune imediată împotriva deciziei.

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată
Sursa foto: Hepta/ Capital Pictures / Elena Leoni
de Alexandra Ionescu    |    14 Ian 2022   •   09:03

Dacă nu contestă decizia în instanță sau nu reușește să o facă, Novak Djokovic va fi imediat expulzat din țară. Decizia a venit cu puțin timp înainte ca Djokovic să-și afle adversarul din Australian Open.

Dacă va pierde pentru a doua oară în instanță, jucătorul sârb de tenis nu va mai avea voie să vină în Australia timp de 3 ani. 

Argumentul lui Alex Hawke: ”anularea vizei intervine în momentul în care persoana este în detenție în acel spațiu special. Procedura a fost întârziată doar de plângerea în instanță a jucătorului”.

„Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru”, a spus Hawke

„Această decizie a urmat ordinele Curții Federale de Circuit și Familie din 10 ianuarie 2022, anulând o decizie de anulare prealabilă din motive de echitate procedurală.

„În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forța de Frontieră Australiană și dl Djokovic.

„Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia de COVID-19”, a conchis el, potrivit The Age.

În urmă cu câteva zile, un purtător de cuvânt al ministrului imigrației, Alex Hawke, a declarat că se ia în considerare încă o anulare a vizei lui Novak Djokovic.

”În urma hotărârii de astăzi a Tribunalului Federal de Circuit și Familie pe un motiv procedural, rămâne la latitudinea ministrului imigrării Hawke anularea vizei domnului Djokovic în temeiul puterii sale personale de anulare, în conformitate cu articolul 133C(3) din Legea privind migrația. Ministrul analizează în prezent chestiunea și procesul rămâne în desfășurare,” a fost declarația oficială a Ministerului.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close