Antena 3 CNN Life Știinţă Studiul care te va face să îţi închizi contul de Facebook. Creierul tău, afectat de reţeua de socializare?

Studiul care te va face să îţi închizi contul de Facebook. Creierul tău, afectat de reţeua de socializare?

Studiul care te va face să îţi închizi contul de Facebook. Creierul tău, afectat de reţeua de socializare?
Sursa foto: Foto: tech2.in
de O.P.    |    19 Oct 2011   •   16:10

Oamenii de ştiinţă au găsit o legătură directă între numărul de prieteni pe care îi ai pe Facebook şi mărimea creierului. Astfel, a reieşit că dacă o persoană are mai mulţi prieteni pe reţeaua de socializare, la fel se întâmplă şi în viaţa reală.

"Reţelele de socializare au o influenţă majoră în viaţa noastră, cu toate astea înţelegem foarte puţin din impactul pe care le au asupra noastră, în special asupra creierului", a declarat profesorul Geriant Rees, de la University College din Londra.

"Pentru unii, reţelele de socializare pot face mult rău, pe când pe alţii prezenţa activă pe Facebook sau Twitter îi menţine în formă, sporindu-le conexiunile cerebrale", a continuat el, citat de Fox News.

Pentru realizarea acestui studiu s-au testat mai mulţi studenţi, care au fost împărţiţi în două grupuri: cei  care au prieteni mulţi pe Facebook, şi cei care sunt aproape inactivi pe reţeaua de socializare.

Cei care fac parte din a doua categorie au creierul mult mai puţin dezvoltat decât primii.

 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close