Antena 3 CNN Economic Auto Noile permise auto se eliberează începând de luni (FOTO)

Noile permise auto se eliberează începând de luni (FOTO)

Noile permise auto se eliberează începând de luni (FOTO)
10 Noi 2008   •   17:54

Începând din 10 noiembrie 2008 Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti (SPCRPCIVB) a trecut la sistemul de emitere centralizată a permiselor auto şi certificatelor de înmatriculare, după cum arată un comunicat al Prefecturii Bucureşti remis pentru Antena3.ro. Noile modele ale acestor documente respectă cerinţele reglementărilor europene şi au un grad sporit de securizare.
Noul model de permis îşi păstrează forma veche, însă, conform normelor Uniunii Europene, este realizat pe suport unicarbonat, iar datele şi fotografia sunt gravate cu laser. Tot potrivit comunicatului de presă primit de Antena3.ro, permisul european de conducere este foarte greu de falsificat, pentru că prezintă o serie de elemente de siguranţă, lizibile doar în anumite condiţii. De asemenea, actul prezintă o serie de coduri prin care sunt reliefate anumite restricţii, cum ar fi cutia automată sau manuală.
Permis conducere, faţă

Permis conducere, verso

Noul model al certificatului de înmatriculare a autovehiculelor la standard european are mai puţine date decât cel eliberat până în momentul de faţă, însă include data primei înmatriculări şi date referitoare la titularul autovehiculului şi un cod de omologare comunitară.
Certificat de înmatriculare, faţă

Certificat de înmatriculare, verso

De asemenea, titularii permiselor auto şi certificatelor de înmatriculare model vechi nu au obligaţia de a cere preschimbarea documentelor, ci rămân valabile până la expirarea lor.
Paula Safta, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: permis auto
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close