x close

TestVot - Alegeri Parlamentare 2016


AFLĂ CU CE PARTID POLITIC EȘTI COMPATIBIL

Cu ajutorul TestVot cetățenii pot verifica de care partid politic sunt mai apropiați, dar pot afla și pozițiile partidelor pe mai multe teme relevante, precum impozite și taxe, pensii, educație, agricultură, sănătate sau piața muncii. 

Versiunea aplicației pentru alegerile parlamentare din 2016 are 27 de întrebări cu 6 variante de răspuns, plus explicații succinte ale opiniilor pro și contra pe subiectul respectiv sau posibilele controverse. La final, utilizatorii primesc mai multe variante de grafice care arată distanța față de sau compatibilitatea cu diversele partide.

Întrebările la care utilizatorii nu vor să răspundă nu vor fi luate în calcul pentru rezultatele finale, dar dacă aceștia aleg să răspundă cu "neutru" sau "nu știu/nu am o opinie" la întrebări câteva precizări sunt necesare:

A alege o opinie neutră duce la o compatibilitate sporită cu partidele care se plasează neutre pe respectiva temă sau se declară centriste pe respectivul subiect, neavând o preferință pentru un pol sau celălalt;
Cei care aleg poziția "nu știu/nu am o opinie" vor fi plasați la distanță egală și maximă de toate partidele, dar pot afla poziția acestora pe respectivul subiect în graficele pe domenii, de la finalul testului;
În cazul în care partidul nu are nici o poziție, atunci acesta este considerat a fi la distanță egală și maximă de toate cele cinci opțiuni.
În aplicația TestVot au fost incluse doar acele partide care au o șansă realistă de a ajunge în Parlament, conform sondajelor de opinie (ALDE, PNL, PMP, PSD, UDMR, USR). Pozițiile partidelor au fost codate pe baza programelor lor electorale, a declarațiilor făcute de liderii acestora si, dacă partidele au răspuns la chestionarul nostru, pe baza acelor răspunsuri.

Pentru a vota informat și a putea, ulterior, monitoriza și trage la răspundere aleșii care nu-și respectă promisiunile, e nevoie de o cunoaștere a propunerilor și viziunii partidelor cu privire la problemele cu care se confruntă românii. De aceea, deși campaniile pun mai degrabă accent pe teme simbolice și polarizante sau conflicte inter-personale decât pe acțiunile concrete pe care le au în vedere candidații, în măsura în care partidele își asumă o poziție, TestVot oferă informații utile și își propune să contribuie la încurajarea unor dezbateri mai de substanță.

Această aplicație este realizată printr-un parteneriat http://www.openpolitics.ro/ și http://medianresearch.ro/.

 
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati