Antena 3 CNN Timp liber Casa care se construiește în 4 zile și nu are nevoie de încălzire

Casa care se construiește în 4 zile și nu are nevoie de încălzire

Casa care se construiește în 4 zile și nu are nevoie de încălzire
Sursa foto: foto: casadex.ro
19 Ian 2017   •   17:52

Cine nu si-ar dori o casa care sa poata fi construita in mai putin de o saptamana, sa fie frumoasa si moderna si sa nu consume mai nimic iarna? Stim cu totii cat de usturatoare pot fi facturile de incalzire in aceasta perioada a anului.

Ei bine, aceasta casa nu mai este doar o fantezie, ci exista cu adevarat si a fost inventata de arhitectii francezi de la Multipod Studio. Aceasta poarta numele Pop-Up House si este o constructie usoara, moderna si, ce e mai important, pasiva, adica consuma foarte putina energie termica pentru incalzirea interiorului. Cum e posibil asa ceva? Afla in continuare.

Casa pasiva – un proiect inedit

Conceptul de casa modulara prefabricata nu mai e nou pentru nimeni, insa francezii de la Multipod Studio au incercat sa mearga chiar mai departe si astfel a luat nastere proiectul Pop-Up – o casa pasiva care desi este construita din materiale usoare, reciclabile, consuma foarte putin pentru incalzirea in sezonul rece. O casa pasiva este cea care are pierderi minime de caldura, iar imbinarea reusita a designului si pozitiei / orientarii cardinale ii asigura independenta termica pana si in cele mai reci zile din an, astfel incat le asigura celor care locuiesc in interiorul ei un climat placut si confortabil fara sa le goleasca portofelul.

Materialele misterioase folosite pentru constructia acestei case minune (atat pentru pereti, cat si pentru pardoseala si tavane) nu sunt altceva decat niste panouri termoizolante prefabricate din polistiren extrudat de 30 cm grosime, cu elemente din lemn, care se asambleaza extrem de usor, asemanator pieselor din celebrul joc Lego si se fixeaza cu ajutorul unor suruburi. Intreaga structura este realizata...

Citeste mai mult la casadex.ro.

×
Subiecte în articol: casa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close