Antena 3 CNN Timp liber Ce să nu faci niciodată dacă vrei să ai bani! Obiceiurile proaste care îți "aduc" sărăcia la ușă

Ce să nu faci niciodată dacă vrei să ai bani! Obiceiurile proaste care îți "aduc" sărăcia la ușă

Ce să nu faci niciodată dacă vrei să ai bani! Obiceiurile proaste care îți "aduc" sărăcia la ușă
Sursa foto: foto: pixabay.com
18 Dec 2016   •   22:53

Acestea sunt obiceiurile de care ar fi bine să te ții departe, să le excluzi din viața ta, să le ignori, să faci orice altceva pentru a scăpa de ele pentru că îți creează doar neplăceri:

1. Obiceiul de a cere compătimire

Primele semne ale sărăciei apar atunci când începi să te plângi prea des de soarta nefericită pe care o ai și ceri compătimirea celor din jur. Nu ai silueta potrivită, nu ai salariul dorit, nu ai studiile pe care ți le-ai dorit, nu ai casa pe care o visezi, nu e vremea dorită, nu e nimic – totul, absolut totul din jurul tău îți pare a fi un motiv bun pentru a cere milă și compătimire pentru viața pe care o ai și cât de nenorocit ești, scrie evz.md.

Mai mult decât atât, oamenii care obișnuiesc să se plângă mereu, își pierd atenția celor din jur. Poate să-ți fie milă de cineva la nesfârșit, dar și acel cineva trebuie să facă ceva pentru a-și schimba viața. Autocompătimirea – e cea mai bună soluție pentru a obține un serviciu slab plătit și o viață gri.

2. Obiceiul de a face economii din orice

Dacă primul lucru pe care îl faci atunci când mergi într-un magazin este să cauți sectorul cu reduceri, dacă crezi că colegii tăi au un salariu mai mare, lucrând mai puțin și dacă niciodată nimănui nu îi împrumuți bani, nu lași chelnerului bacșiș, mai mult decât atât, nu vrei să ai un copil din cauza salariului pe care îl ai – cel mai probabil, obiceiurile care te duc la sărăcire sunt deja în sângele tău.

Analiștii spun că intenția spre o economisire totală – e un semn al unei griji iraționale, iar asta demonstrează că individul nu are o balanță între venit și cheltuieli. Un om care are venituri bune este gata să plătească pentru lucruri cu prețul lor adevărat. Mai mult decât atât, este gata să plătească onest pentru munca altuia și asta așteaptă de la alții.

3. Obiceiul de a-i analiza pe toți „prin bani”

Doar oamenii care s-au auto-programat la sărăcie, consideră că fericit poți să fii doar dacă ai un salariu cu multe zerouri. Ei mai consideră că nu te poți bucura de viață dacă nu ai haine scumpe, o vilă și o mașină de lux.

Continuarea, pe realitatea.net.

×
Subiecte în articol: noroc ghinion
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close